StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WEDSTRIJD TUSSEN HOOP EN VREES.

De vervelende nederlaag van afgelopen dinsdag tegen STVV went maar niet, maar deze namiddag krijgen de mannen van Nicky Hayen een nieuwe kans om hun misstap van eerder deze week recht te zetten. Het kan voor deze lastige opdracht zeker geen beroep doen op het geschorste centraal duo Vukotic-Wuytens en alhoewel zij elk op hun manier hun waarde voor W-B reeds hebben bewezen (Vuko deed dat dinsdag helaas in negatieve zin), rekenen we op het positieve voetbalcliché dat "iedereen vervangbaar is". En nog over dit duo : Vukotic speelde een sterke partij in de openingswedstrijd in Kortrijk, maar zonder hem werd later in het seizoen een sterke serie neergezet en ook Dries Wuytens was niet altijd een vaste waarde.

Ondanks de kommer en kwel dinsdagavond en een boost van twijfel voor de match van deze namiddag, doen we er misschien goed aan toch nog eens (en met veel plezier) terug te keren naar de seizoensopener van W-B in het Guldensporenstadion. Wat een avond ! Open nog maar eens de schermafbeelding van het klassement op jullie smartphone ! W-B alleen op kop na de eerste speeldag, het is toch ondenkbaar dat het omgekeerde beeld na 34 speeldagen zou opdoemen. Straks krijgen we de kans om dit dreigend angstbeeld alsnog te verjagen waarbij we uiteraard hopen op de medewerking van Antwerp maandagavond. Ondanks het gemis van genoemde spelers, heeft Nicky Hayen deze namiddag wel de beschikking over het merendeel van de spelers die voor deze stunt in Kortrijk zorgden (zonder Frey, Bertone en Mandjeck), maar met de man van de match Heymans en Efford die de defensie van Kortrijk alle kleuren van de regenboog liet zien. Waarom zou het onmogelijk zijn om tegen een Kortrijk dat niks meer te winnen of te verliezen heeft behalve de winstpremie voor de spelers, de 3 punten in Beveren te houden ?
Natuurlijk zindert die klap tegen STVV nog na, maar we kennen de oorzaak waarom het zo ver is gekomen en na Oostende waren we er nog zo van overtuigd dat de ploeg klaar was om de Kanaries te ontvangen. Ik zal de laatste zijn om de Kerels te onderschatten, want zij hebben de kwaliteiten om beter te doen dan hun klassement weergeeft, maar desondanks geloof ik in de weerbaarheid van deze groep. Hayen is geen meester-tacticus, maar een gemotiveerde spelersgroep aan de aftrap brengen, daar weet hij wel raad mee. We moeten uiteraard hopen dat de immense druk het niet zal afleggen tegen de ontspannen manier waarop de bezoekers deze partij kunnen aanvatten, maar ik reken op karakterspelers als Louis Verstraete, Schryvers en Frey om een bevrijdend resultaat over de streep te trekken, want in geval van winst en verlies van Moeskroen tegen Antwerp, is de buit nog niet binnen, maar hebben we ons lot weer in eigen handen.
Om af te sluiten nog een woordje over Kortrijk, of liever over Zinho Gano. Wat fantastisch hoe die gast zich heeft herpakt na een aantal moeilijke jaren. Eigenlijk had niet Kortrijk, maar W-B zijn volgende ploeg moeten worden. Van elke goal die hij dezer dagen scoort gaat mijn voetbalhart wat sneller slaan en dat gun ik hem deze namiddag ook wel, maar pas na een 3-0 achterstand van zijn club. Om helemaal af te ronden deze 2 vragen : Nicky Hayen was kort werkzaam als assistent van Marc Brys en OHL kon dankzij de verschillende procedures van W-B lekker mee promoveren, want normaal gezien was Beerschot de enige stijger naar 1A. Zouden die dingen nog meespelen ? In Mechelen hadden ze de voorbije weken waarschijnlijk druk aan het bellen geweest.

Patrick Van Wesemael.