StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN DE FREETHIELVRIENDEN.


Mix van veel kilometers, regen en wind als ongewenste tegenstanders, maar toch ook fantastische supporters die bijdroegen aan een knalprestatie van onze schatbewaarder die zijn persoonlijk record verpulvert.

Een marathon lopen, het spreekt redelijk vlot uit, maar het doen met weergoden die een slechte dag hebben en liever wat langer in bed waren gebleven, het is een zoveelste knap werkstuk van onze penningmeester Danny Michiels. Vorige week zaterdag 10 april werkte Danny ondertussen toch al zijn elfde marathon af en dat in een nieuwe formidabele besttijd, want met 3 uur en 9 minuten verpulverde hij zijn vorige record met liefst, ga er even goed voor zitten, een kwartier.
En om dit huzarenstukje nog iets beter te kaderen, vaak komen dat soort uitstekende tijden tot stand wanneer men bv. geruime tijd in de buik van de groep kan worden meegezogen om vervolgens zelf de klus af te maken, maar dat was ditmaal absoluut niet het geval, want in dit coronatijdperk zijn alle groepsactiviteiten uit den boze, lees onbestaande. Of Danny het dan helemaal alleen moest doen ? Ja en nee ! Het zwaarste werk, een drietal maanden voorbereiding en de 42.195 kilometer de dag zelf natuurlijk wel, maar hij kreeg zaterdag 10 april gedurende het hele traject, het charmante gezelschap van ons aller Betty en broer lief Ronny die beiden met de fiets voor de bevoorrading zorgden. Ik vrees, maar ze zullen het niet durven toegeven, dat zij een tandje hebben moeten bijsteken, want Danny maalde met een gemiddelde snelheid van 4 minuten en 28 seconden per kilometer het koningsnummer van de atletiek af en dat is een tempo waar iemand die af en toe ook eens de loopschoenen aantrekt, al moe wordt bij het lezen van deze alleszeggende cijfers. We zouden haast vergeten dat Danny ook kon rekenen op een handvol geweldige supporters die het vieze weer met plezier trotseerden om hem een riem onder het hart te steken op de moeilijke momenten die er ongetwijfeld tijdens deze helse tocht zijn geweest (ja, Nicolas, Perla, Hilde, Matthias, Stefanie en de allerjongste fan Henri die volgende maand zijn eerste lente mag vieren, ik bedoel jullie hoor) ! Belangrijke mededeling voor de virologen Van Ranst en Van Gucht : dat supporteren gebeurde volledig coronaproef.

En natuurlijk willen jullie graag weten waar onze schatbewaarder die topprestatie leverde : vorig jaar in april liep Danny zijn tiende marathon in Klein-Brabant, maar als stilaan vertrouwd gezicht in het prachtige Nieuwpoort, lag het natuurlijk in de lijn van de verwachtingen dat hij een verlengstuk zou breien in zijn tweede thuishaven. Het vertrek gebeurde omstreeks 9u30 op de markt van Nieuwpoort en het keerpunt lag aan de Ijzertoren in het historische en pitoreske Diksmuide. Aankomen deed Danny dus 3 uur en 9 minuten later in het natuurgebied de Koolhofput in Nieuwpoort waar het de bedoeling was om na afloop in open lucht even te bekomen bij een lekkere sandwich, maar door de steeds verslechterende weersomstandigheden (het eerste gedeelte van de marathon vielen qua regen en wind best mee) moest deze apres stevig worden ingekort. Moe maar voldaan keerde dit tof gezelschap dan maar wat vroeger huiswaarts, maar na een vermoeiende dag zullen de meesten daar niet kwaad om geweest zijn. Alhoewel, hij kan het nog niet zeggen, maar in de familie Michiels zitten wel enkele fuifbeesten, ik denk dat de kleine Henri zeker nog zin had in een feestje !

Danny, de Freethielvrienden Bornem zijn fier op een sportman zoals U. Dikke proficiat makker en ik ben er van overtuigd te mogen spreken in uw naam, een gemeende dankjewel aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit succesnummer, want dat is het zeker.

Patrick Van Wesemael.

danny1 danny2 danny3 danny4