StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Niet alleen het resultaat was een onverhoopt succes

Wat-een-bloedstollende-wedstrijd hebben wij als supporter van Waasland-Beveren opnieuw meegemaakt. En zo grijpt W-B de laatste strohalm naar een verlengd verblijf op het hoogste niveau. En niet alleen dat nieuws is een onverwachte openbaring. Ook het wederoptreden van Amine Khammas is niet onopgemerkt gebleven.

De 22-jarige flankverdediger Amine Khammas heeft de laatste weken zijn plek in de basiself teruggevonden, en vastgehouden. De Marokkaanse Belg streek eind augustus neer in Beveren en werd meteen in de basis gedropt door Nicky Hayen. Thuis tegen OH Leuven maakte hij op 29 augustus zijn debuut. Die wedstrijd werd met 1-3 verloren en dan vergeet je zowat alles van die avond. Maar één ding is mij bijgebleven, en wel dat Amine Khammas, zeker als aanvallend ingestelde flankverdediger een absolute meerwaarde kan zijn voor onze club.

In zijn eerste wedstrijden liet hij al flarden van zijn kunnen zien. Scherpe voorzetten, een aardige versnelling en heeft ook een passeerbeweging in huis. Met zo'n adelbrieven ben je op het eerste zicht die plek op het wedstrijdblad zeker waard. Ware het niet dat Khammas verdedigend nog niet volledig uit de verf kwam. De hier en daar defensieve blunders bleven niet onopgemerkt. Na vier wedstrijden was het over en uit voor de verdediger en verdween hij onherroepelijk naar de tribune. Zelfs op een plek in de selectie mocht hij plots niet meer rekenen.

Tot hij in december en januari even mocht depanneren voor de geblesseerde Serge Leuko. Opnieuw kreeg Khammas zijn kans, maar Leuko kwam sneller terug dan verwacht waardoor Amine opnieuw naar de bank werd doorverwezen omdat ook Leuko een goede beurt maakte op die linksachter positie.

Maar je voelt mij al komen. Serge Leuko was twijfelachtig voor de wedstrijd tegen de ratten van Beerschot, en daar was Amine Khammas opnieuw. En deze keer zou hij wel degelijk overtuigen. Toegegeven, Khammas is verdedigend nog steeds niet feilloos maar wedstrijd na wedstrijd kwam hij meer en meer in zijn spel. Hij wist zijn stempel te drukken en de coach te verzekeren van zijn kwaliteiten.

Ook afgelopen weekend tekende Amine Khammas opnieuw present. Met een aantal knappe aanvallende impulsen en uitstekende verdedigende charges stak hij er naast een aantal andere spelers met kop en schouders bovenuit. Hij verkeerd in zeer goede vorm. Een goede vorm die overigens net op tijd komt met de aankomende barragewedstrijden voor een plek in 1A tegen Seraing. En, hij is nog altijd maar 22 jaar. Amine heeft nog heel wat potentieel in zich en hier in Beveren zit hij op dé perfecte plek om die groeimarge volop te benutten en te ontdekken. Ik ga graag mee op ontdekking om te zien waar het plafond van Amine exact ligt.

Seppe Meul.