StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Met de groeten van Emilio !
Met deze woorden bestemd voor de mensen in Beveren die nog met Emilio op een of andere manier hebben samengewerkt, besloot Seraing-coach Emilio Ferrera eerder deze week de telefonische babbel die ik met hem had naar aanleiding van de 2 barragematchen op 1 en 8 mei. Het viel mij onmiddellijk op, ondanks het feit dat zijn passage op de Freethiel al meer dan 20 jaar geleden is, dat Emilio nog zoveel details uit het hoofd kende van die tijd. Zonder dat ik er naar vroeg zei hij : "Op 1 november 1999 heb ik getekend." Meteen daarna vroeg hij hoe het met Frans Vanhoof was en noemde hem de beste voorzitter waarmee hij tot nu toe heeft samengewerkt. "Het moment waarop Frans met Georges De Colfmaeker in de gutsende regen midden het veld You 'll Never Walk Alone zong zal ik nooit vergeten", voegde een nog nagenietende Ferrera er aan toe. Hij informeerde ook naar Bert Van Puymbroeck, vertelde dat Martin Van Ophuizen die thans voetbalmakelaar is, hem deze week een sms had gestuurd naar aanleiding van de aanstaande dubbele confrontatie met Waasland-Beveren en dat Emilio een aantal jaar geleden nog een telefoontje had gekregen van manager Dirk Poppe om trainer te worden. Maar alshetware in één adem begon Ferrera over een wedstrijd die op zijn netvlies stond gebrand, een midweekmatch tegen Westerlo die met 4-0 werd gewonnen en waarin Arben Nuhiji viermaal scoorde in een kwartier. Overigens, toen Emilio vorig seizoen trainer was bij Dudelange, werd zijn ploeg uitgeloot tegen een Macedonische ploeg in de Europa League en wie kwam er hem als teammanager begroeten ? Juist ja, Arben Nuhiji. En wie was nu ook weer de vorige ploeg van Danel Sinani ? Goed geraden, het Luxemburgse Dudelange. Ferrera kent hem dus als zijn broekzak en op mijn vraag wat hij van Danel vond, antwoordde hij : "goeie speler, maar nogal wisselvallig".

Emilio Ferrera is dus de coach van onze komende tegenstander Seraing en de zo goed als dagelijkse verplaatsingen vanuit zijn woonplaats Affligem naar Luik zijn behoorlijk lastig. In het beste geval een uur en een kwartier, in het slechtste 2 uur. Seraing heeft een heel jonge kern met bij het begin van dit seizoen geen enkele speler die ervaring had met 1A of 1B, aangevuld met enkele jeugdige talenten van het Franse Metz. Het behoud verzekeren was aanvankelijk de ambitie met hoofdzakelijk spelers afkomstig uit de eerste amateurreeks, maar dat bleek beter mee te vallen dan verwacht.

In tegenstelling met wat hier en daar werd geschreven in de kranten, heeft Seraing op dit moment geen bepalende spelers meer in de ziekenboeg en heeft het ontbreken van een aantal jongens die veel hebben gespeeld dit seizoen, te maken met rust geven na een zwaar seizoen en met het oog op de confrontatie met Waasland-Beveren. Speerpunt van zijn ploeg is de 19-jarige Georges Mikautadze die van Metz wordt gehuurd en 21 keer de weg naar de netten vond. Volgens Emilio speelde Georges Mikautadze een heel sterke heenronde, maar door een schorsing van 3 weken met daarna een opeenvolging van blessures, kende hij na de winterstop een terugval.

Emilio Ferrera windt er geen doekjes rond en stelt dat nu zijn ploeg op 2 wedstrijden staat van de promotie, het een grote ontgoocheling zou zijn als die niet wordt gehaald. Hij had een opmerking en een vraag over W-B. "Die Frey is een uitstekende speler klonk het, maar waarom speelt Mandjeck niet", vroeg hij zich vol verwondering af.

Tot hier een immer blij weerzien (weerhoren zeker in dit geval) met het voetbalbeest Emilio Ferrera en reken maar, hij en zijn spelers zullen er alles aan doen om het Waasland-Beveren zo lastig mogelijk te maken. Wel knap van hem dat hij niet voor de gemakkelijkste oplossing kiest en in de rol van underdog kruipt. Hayen en co zijn dus gewaarschuwd !

PVW.