StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ONDERSCHATTING WORDT GEVAARLIJKSTE TEGENSTANDER.

Eindelijk is het zo ver ! In de late namiddag (er wordt om 18.30 uur afgetrapt), wordt in het Stade du Pairay de barragewedstrijd op gang gefloten tussen Seraing en Waasland-Beveren. Het tweede en beslissende duel vindt een week later plaats op de Freethiel, aftrap dan om 20.45 uur.

W-B verzekerde zich van die Levenslijn door op 18 april met 1-2 in Leuven te gaan winnen en omdat Moeskroen in Jan Breydel diezelfde avond nipt naast het beoogde en zo kostbare puntje greep, heeft het opnieuw zijn lot in eigen handen om volgend seizoen wederom bij de elite van het Belgisch voetbal te horen en dat zal voor de Bolt Football Holdings als een eerder onverwachts geschenk uit de hemel worden ervaren.

Seraing is voor de neutrale voetballiefhebber een grote onbekende. Het begon aan het seizoen met de ambitie het behoud te verzekeren, maar het werd uiteindelijk heel knap tweede in 1B achter het ongenaakbare Union. De ploeg heeft amper spelers met ervaring, maar talent loopt er dankzij het samenwerkingsakkoord met het Franse Metz, zeker rond. Georges Mikautadze is door zijn vele doelpunten (hij scoorde er 21 dit seizoen) de meest bekende, maar onder leiding van meester-tacticus Emilio Ferrera zijn de Luikenaars meer dan een gewoon sympathiek en goed voetballend ploegje. Er zit gezonde agressiviteit in dit elftal en zoals zo vaak bij spelers met een Afrikaanse achtergrond, is techniek bovengemiddeld aanwezig. Seraing is zonder twijfel een leuke en absoluut niet te onderschatten tegenstander, maar in normale omstandigheden en over 2 wedstrijden bekeken, mag W-B geen verstoppertje spelen en moet het bereid zijn als favoriet van start te gaan in deze dubbele confrontatie.

Deze confrontatie is om meerdere redenen bijzonder interessant, want hoe vaak wordt er niet gezegd dat de staart van 1A in een onderling duel met de top van 1B, misschien wel het onderspit zou moeten delven. We zijn benieuwd, of had Union zoveel voorsprong dat Seraing niet echt als top van 1B mag worden aanzien ? Doen we de mannen van Emilio niet tekort door dit zo te stellen ?

Het is ook benieuwd uitkijken hoe W-B zal omspringen met een voor hun redelijk onbekend fenomeen, nl. dat van favoriet zijn. In die rol zat het dit seizoen zelden of nooit, terwijl de eigen supporters en de neutrale voetballiefhebber er vermoedelijk wel van uitgaan dat de bende van Nicky Hayen als grootste kanshebber uit deze dubbele ontmoeting met Seraing naar voor zal komen.

Alhoewel zulke soort bekerpartijen moeilijk voorspelbaar zijn (laat ons zeggen dat er een lichte voorkeur naar W-B uitgaat), was er in de laatste 4 matchen van W-B waarbij ook 2 verloren thuiswedstrijden, flink wat spektakel te beleven. De uitwedstrijden naar Oostende en OHL leverden een 6 op 6 op en in de thuismatchen tegen STVV (rood voor Vukotic bij een 1-0 voorsprong) en Kortrijk (bij rust leidde W-B met 2-1 en het incasseerde de 3-4 in blessuretijd) zat eigenlijk meer in dan een ergerlijke 0 op 6. W-B gaf in die 4 matchen alleszins geen geslagen indruk, integendeel zelfs. Het was strijdbaar met als boegbeeld een beresterke Louis Verstraete. Hopelijk is hij straks ook weer op de afspraak !

Patrick Van Wesemael.