StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Even grasduinen in het verleden met Geert De Vreese.
Waasland-Beveren heeft een interessante uitgangspositie verworven voor de terugwedstrijd tegen Seraing komende zaterdag 8 mei, maar ze is al even interessant als link. Europees gezien is een gelijkspel op verplaatsing met daar bovenop een kostbaar doelpunt, mooi meegenomen, maar misschien schuilt daar precies het gevaar, want in theorie heeft W-B voldoende aan een 0-0 om zijn ultiem doel te bereiken. Nu staat Nicky Hayen niet bekend als een tactisch brein en gaat zijn voorkeur eerder uit naar een zeer behoudende aanpak. Het vermijden van tegendoelpunten staat prioritair en gek genoeg incasseerde W-B met voorsprong de meeste goals in de JPL. Er was op Seraing een attente Jackers nodig of het barrageverhaal van W-B had er misschien minder hoopgevend uitgezien. Waasland-Beveren krijgt dus de kans om de klus te klaren op de eigen Freethiel, maar thuiswedstrijden dit seizoen en W-B, dat is absoluut geen geslaagd huwelijk. Toch is Geert De Vreese dit weekend aan het grasduinen geslagen en alhoewel Waasland-Beveren geen SK Beveren meer is en Seraing op zijn beurt een ander stamnummer heeft dan vorige eeuw, heeft het opzoekingswerk van Geert een hoopvol statistiekje opgeleverd., maar we zijn er ons van bewust dat in het verleden behaalde resultaten, geen garantie vormen in het heden.
Geert licht toe : "In totaal bekampten Beveren en Seraing elkaar negen maal op de Freethiel.
Ziehier het lijstje met de uitslagen.

Tweede afdeling :
seizoen 1966-67 : 5-1

Eerste afdeling :
seizoen 1982-83 : 3-3
Seizoen 1983-84 : 2-1
Seizoen 1984-85 : 2-2
Seizoen 1985-86 : 0-0
Seizoen 1986-87 : 2-0
Seizoen 1993-94 : 1-1
Seizoen 1994-95 : 1-0
Seizoen 1995-96 : 1-0

Conclusie :
Seraing kon op de Freethiel nog nooit een wedstrijd winnend afsluiten. Beveren won vier maal terwijl er dus vijf maal werd gelijkgespeeld.
Of dit een goed vooruitzicht is voor WB zal komende zaterdag moeten blijken en Seraing moet natuurlijk niet perse winnen zaterdag want een 2-2 of 3-3 gelijkspel is voor hen ook voldoende.
Verlengingen zijn ook best mogelijk zoals in de spectaculaire bekerpartij tussen Beveren en Seraing tijdens het seizoen 1991-92. Geelblauw kon toen pas in extremis verlengingen afdwingen tegen tweedeklasser Seraing dankzij Gary Colling en in die verlengingen kostte het bloed, zweet en tranen om de Luikenaars kopje onder te duwen. Dat lukte uiteindelijk toch via de winninggoal van een Bevers icoon, genaamd Carl Massagie (3-2).

PVW.