StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Vorige week vergeten en vol uitgaan van eigen sterkte

Waasland-Beveren speelde de eerste van twee barragewedstrijden tegen Seraing gelijk. In Luik werd het 1-1 en was W-B een schim van wat het liet zien in Leuven. Het goede gevoel na die spektakelmatch was dan ook even snel verdwenen dan het gekomen was. Komend weekend wordt alles beslist. En de enige opdracht die deze club heeft, is het thuis over de streep trekken. Niet meer en ook niet minder. Hoe? Door uit te gaan van eigen sterkte.


Wat is die sterkte? Scorend vermogen. In quasi elke wedstrijd, op een aantal uitzonderingen na, wist Waasland-Beveren minstens één doelpunt te maken. Aanvallend kunnen we dus best ons mannetje staan. En dat moet je in zo'n duels uitspelen. In elke wedstrijd komen er kansen, het zal aan ons zijn om die op het juiste moment, en liefst zoveel mogelijk, te verzilveren. Het grote probleem van die tactiek? Seraing is ook een team met 'vlotscoorders'. En dankzij het 1-1 gelijkspel in Luik hebben wij in principe genoeg aan een 0-0. Maar natuurlijk is dat een gevaarlijke uitgangspositie, zeker als Waasland-Beveren zijnde. Dé club, op Anderlecht na, die in de slotfase nog cruciale tegendoelpunten slikt. Seraing zal dus vol voor die overwinning gaan, en daar moeten wij aanvallend tegengewicht tegenin brengen.

Een wijs man zei ooit dat je een voetbalmatch enkel kan winnen als je meer goals maakt dan de tegenstander. Een waarheid als een koe, en dat is dan ook dé enige tactiek die we komende zaterdag mogen hanteren. Waar we het vorig weekend nog nalieten de snelheid die we in onze kern hebben rondlopen te gebruiken, moeten we dat zaterdag absoluut wel doen. Seraing beschikt over snelle, vinnige en technisch aangelegde spelers. En snelheid was onze grootste zwakte in de heenmatch. Namelijk, er was er geen. Van overal liepen ze ons straal voorbij, vaak nog met gemak ook. Dat moeten we kunnen counteren met onze snelheid in de gedaantes van Albanese, Koita en Efford.

Ook het feit dat Waasland-Beveren niet 'moet' winnen, zou ik als coach altijd aan de kant proberen schuiven. Hoe sneller je de wedstrijd dood kan maken, hoe beter. Vroeg prikken kan al een genadeschot toedienen aan de Luikenaars. En met een Frey in bloedvorm, Verstraete die de ploeg meer en meer draagt en het kanonschot dat Koita in de benen heeft, heb je aanvallende weelde in overvloed. Maak daar dan ook gebruik van. Want vanaf je achter de feiten aan moet gaan lopen, zijn we vrees ik gezien. Dat vermijden is dan ook cruciaal.

Ook al was de eerste wedstrijd geen succes, ik heb er nog steeds een goed gevoel bij. Zolang we het in eigen handen hebben, kan het goed komen. Moet het goed komen. En mirakels verrichten, daar zijn we nog altijd de sterkste in.

Seppe Meul.