StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB D-DAY VOOR WB.

MET VOORSPRONG DE BELANGRIJKSTE MATCH VAN HET SEIZOEN.

Ik durf wedden dat titels als deze nog nauwelijks aanspreken, want jaarlijks moeten we die tot vervelens toe zo vaak herhalen dat het effect ervan nagenoeg verdwijnt. En toch doen we een nieuwe poging om jullie te overtuigen het belang van de wedstrijd van vanavond te laten inzien, alhoewel ik denk dat onze supporters het belang beter beseffen dan spelers of een technische staf, want zij wisselen regelmatig van uitrusting, terwijl de meeste supporters hun clubie trouw blijven.
Het is voor de fans onvergelijkbaar aangenamer uit te kijken naar de komst van een Anderlecht, Brugge, of Genk ten opzichte van Deinze, Westerlo en laten we er gerust Seraing bij noemen en dat doet niks af aan het respect voor deze ploegen of hun voetballende kwaliteiten, maar het heeft alles te maken met aanzien en reputatie, want daar is de clubkassier gevoelig voor. Maar er is uiteraard ook de vetpot van de televisiegelden die als team uitkomend in de Jupiler Pro League, een stuk aantrekkelijker is dan in 1B. Het grootste verschil echter met voorgaande jaren is dat sinds september-oktober Waasland-Beveren in handen is van de Bolt Football Holdings en in de veronderstelling dat deze mensen over financieel andere budgetten praten als de vorige bestuursploeg, leeft de hoop bij de fans dat de BFH dat lat eindelijk kan leggen op een hoogte die het vorige bestuur al jaren voorspiegelde, meer dan ooit aanwezig. En we kunnen de BFH geruststellen, de entourage van deze fijne club verwacht geen gekke dingen, want voor een seizoen zonder sportieve kopzorgen willen de meesten vooraf graag tekenen na zoveel jaren van kommer en kwel. En hoe het ook vanavond afloopt, de vorige eigenaars verdienen natuurlijk een pluim omdat zij met uiterst beperkte middelen de club met bijna uitsluitend vallen en sporadisch opstaan, toch in eerste klasse wisten te houden. Dat zij veel te laat naar die middelen op zoek zijn gegaan of deze niet hebben toegelaten en de voorbije jaren toekeken dat alles wat lekker was aan de soep werd afgeroomd, dat mogen/moeten we hun wel aanrekenen.

Terug naar de brandende actualiteit van deze avond. De mogelijke scenario's zijn vlug opgesomd : als Waasland-Beveren wint, met welke score ook, is het altijd zeker van het behoud. Wanneer W-B en Seraing het bij een 0-0 brilscore houden, spelen de Waaslanders volgend seizoen eveneens in de JPL. Met dezelfde eindstand als vorige week zaterdag (1-1) gaan we verlengen en ik veronderstel als die stand nog op het scorebord staat na 120 minuten, dat er dan strafschoppen worden genomen. Ik heb mij niet verdiept in het reglement, maar als er in die verlengingen door elke ploeg een keer wordt gescoord, (bv. 2-2), dan ga ik ervan uit dat Seraing promoveert. Tot hier de vaststaande feiten, maar wat met de voorspellingen ? Qua resultaat in Seraing en de verworven uitgangspositie heeft W-B het goed gedaan. Verontrustend was echter dat onze ploeg niet goed speelde en de keeper van Seraing in tegenstelling met zijn collega aan de overkant Jackers, voor hetzelfde geld een dagje vrijaf had kunnen vragen aan Emilio Ferrera. En toch blijft ook na die heenwedstrijd het gevoel overheersen dat W-B zich diep moet schamen wanneer het zich op eigen terrein door Seraing laat uitschakelen. Of ligt daar juist ons probleem, nl. dat W-B de voorbije jaren en in het bijzonder dit seizoen, qua resultaaten in ieder geval, zwaar ondermaats heeft gepresteerd. Feit is dat deze ploeg in de loop van het seizoen zoveel steken heeft laten vallen dat het een groot wonder is nu nog kans te maken alle voorgaande misstappen met &eacuyeén overwinning naar de vergeethoek te voetballen.

Patrick Van Wesemael.