StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Technische staf kleurt dra Zwitsers.
Het drama van Seraing ligt nog geen 2 weken achter ons en de Bolt Football Holdings zijn al volop bezig werk te maken van het samenstellen van een nieuwe technische staf voor volgend seizoen. Hayen en Van Kets werden vorige week bedankt voor bewezen diensten, gisteren dinsdag raakte bekend dat de Zwitser Marc Schneider de nieuwe hoofdcoach wordt. Schneider krijgt zijn landgenoot Pascal Cerrone als assistent. Schneider en Cerrone, respectievelijk 40 en 39 jaar jong, werkten in het verleden al eerder samen bij het Zwitserse Thun, een club die regelmatig haar opwachting maakte in het Europees voetbal en waar Schneider meerdere jaren coach van het eerste elftal was. Op basis van deze ontwikkelingen laat het zich aanzien dat er de komende weken ook spelers uit Zwitserland of Duitsland naar het Waasland zullen afzakken met de bedoeling de club zo snel als mogelijk weer naar het hoogste niveau te brengen. Vermoedelijk vandaag wordt ook de naam bekend gemaakt van een nieuwe beloftencoach en het zou mij verbazen als dat niet een "oude" bekende van Stilz is.
De aanstelling van Schneider betekent het einde van de geruchtenstroom dat Bob Peeters de opvolger van Nicky Hayen zou worden en dat zagen blijkbaar heel wat supporters wel zitten. Nu is er niet de minste aanleiding om de kwaliteiten van het duo Schneider-Cerrone in twijfel te trekken, maar vraag is toch hoe goed zij het niveau van onze tweede klasse (1b) kennen/kunnen inschatten, want dat plaatje ziet er qua samenstellen van een spelerskern, heel anders uit dan wanneer het de JPL was gebleven.
Ondertussen lijkt het water tussen de vorige bestuurstop en Roger Stilz als maar dieper te worden. Uit de spelershoek vernam ik dat in aanloop naar de cruciale thuismatch tegen Seraing tijdens de laatste training achter gesloten deuren, voorzitter Dirk Huyck en Danny De Maesschalck die naar goede gewoonte een kijkje kwamen nemen op de hoofdtribune, met zachte hand de weg werden gewezen naar de uitgang door onze sportief manager Stilz. Volgens de afspraken opgenomen in de overeenkomst van de overname door de BFH zat dit er natuurlijk aan te komen, maar het moet emotioneel een harde noot om kraken zijn voor onze voorzitter waarvan ik met zekerheid weet dat (en het heeft geen enkele zin meer om oude koeien uit de sloot te halen), deze club hem bijzonder nauw aan het hart ligt. Zijn parcours als voorzitter was niet rimpeloos, maar het opzet om Waasland-Beveren richting veiliger oorden te loodsen was zijn absolute prioriteit. Dat Dirk Huyck deze voor hem pijnlijke confrontaties voorlopig blijft dulden, heeft zonder twijfel te maken met het feit dat hij niet het verwijt wil krijgen het zinkend schip te willen verlaten. Laat het duidelijk zijn : Waasland-Beveren mag dan wel sportief een stap hebben teruggezet, te oordelen aan de signalen die ik her en der opvang, is er absoluut geen sprake van een zinkend schip.

PVW.