StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Eindelijk weer beloften die doorstromen?

De afgelopen jaren heeft Waasland-Beveren zich geprofileerd als club voor jonge Belgische talenten die een kans krijgen om door te breken op het hoogste niveau. Een mooie filosofie die zeker z'n vruchten afgeworpen heeft in het verleden. Dan denk ik spontaan aan Renaud Emond, Siebe Schrijvers, Zinho Gano, Maximiliano Caufriez, Davy Roef, Daam Foulon, Louis Verstraete, en ga zo maar door. Het valt u misschien op dat er geen enkele speler uit onze eigen U21 in dat lijstje staat. Maar daar komt in de toekomst misschien verandering in.


Het heeft u de afgelopen jaren allicht ook gefrustreerd. Al jarenlang wachten wij als supporter op de nieuwe Joachim Van Damme die doorbreekt in de eerste ploeg op de Freethiel. Even hadden we hoop met een Maxim Nys die een paar wedstrijden gretig inviel in het seizoen 2016-2017. Maar zo snel als hij kwam, verdween hij opnieuw uit de gratie van de trainersstaf. En met Maxim smolt onze laatste hoop op een doorgebroken jeugdproduct bij W-B. Nostalgisch denk ik terug aan een Jordy Cathoir of een Joachim Van Damme die het schopten tot het eerste elftal van KSK Beveren. Van Damme is nog steeds actief op het hoogste niveau, en doet mijn hart, ondanks een ongelukkig snel vertrek in het seizoen 2018-2019, nog steeds sneller slaan. Maar dat gevoel is helaas een uitzondering de laatste jaren.

Met de aanstelling van Stijn De Rudder komt er een hoofdcoach professioneel in dienst om de U21 van Waasland-Beveren dichter bij de A-kern te brengen.
Eindelijk wordt er een stap gezet richting die doorstroming. Want dat was de laatste jaren het grote manco bij de werking van de beloften. Er was geen sprake van professionele omkadering, waardoor de aansluiting tussen U21 en A-kern quasi onmogelijk was. Lang dachten we met Yassine Ben Omar een nieuw goudhaantje in de rangen te hebben die na een geweldig seizoen bij de beloften zou kunnen doorbreken bij de eerste ploeg. Maar op het moment van de waarheid kwam hij niet bij die A-kern en trok hij zelfs naar Lokeren-Temse, een amateurclub. Ongeloof bij elke supporter, maar helaas de realiteit. Tot op vandaag vraag ik mij af wat de reden daarvan is. Werd hij slecht omringd? Had hij zelf geen interesse in een professionele carrière? Was het aangeboden contract lachwekkend? Die vraag blijft vooralsnog onbeantwoord, maar weg was hij.
Hijzelf en sportief directeur Roger Stilz zijn in ieder geval razend enthousiast om dit nieuwe verhaal te schrijven. Een verhaal waarin de Beveren-supporter eindelijk opnieuw mag hopen op een nieuwe Joachim Van Damme.

Seppe Meul.