StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Naamswijziging.
Ik ontving vorige week een mailtje van een wat verontwaardigde supporter Luc Thoen die zich afvroeg waarom op de website van de Freethielvrienden Bornem met geen woord wordt gerept over een eventuele naamswijziging en of het vorige bestuur daar misschien voor iets tussen zit. Dat laatste moet ik in ieder geval met klem tegenspreken en dat geldt overigens ook voor andere gevoelige materies uit het verleden.

De veel te lange officiële naam van Waasland-Beveren en de daaraan verbonden vieze geurtjes die de voorbije jaren werden toegevoegd, zijn een doorn in het oog van Luc Thoen en uiteraard valt daar "gedeeltelijk" iets voor te zeggen. Nu betwijfel ik of die onwelriekende geurtjes van de ene op de andere dag zullen verdwijnen wanneer een naamswijziging wordt doorgevoerd. Ik denk dat zoiets moet slijten bij de buitenwereld en hoe vreemd het ook mag klinken, ik heb de indruk dat de sportieve prestaties daarbij een handje kunnen toesteken. Neem bv. KV Mechelen. We gaan geen oude koeien meer uit de sloot halen, maar we mogen toch zonder blozen stellen dat zij de initiatiefnemers waren van die vervelende poging tot wedstrijdbeïnvloeding een paar jaar geleden, maar door hun positieve manier van voetballen en sportief uitstekende resultaten, is die hele zaak tot wedstrijdbeïnvloeding, helemaal naar de achtergrond verdrongen. En nogmaals, bij hun ging het over punten kopen, bij ons over nadenken over punten geven en alhoewel beiden absoluut verwerpelijk zijn, lijkt er mij toch een wereld van verschil te zitten in de beoordeling. Feit is wel en dat werd de voorbije weken steeds meer duidelijk, dat de Bolt Football Holdings best veel respect kunnen hebben voor het verleden van deze club, maar zij treffen niet de minste schuld aan de geciteerde feiten en laten niets aan het toeval over om zich te distanciëren van de vorige bestuurders, technische en medische staf, maar gelukkig niet van de supporters.

Wat de kortere naam betreft en Luc verwijst in zijn mail zeker niet specifiek naar de naam KSK Beveren, ik heb inderdaad de indruk dat dit nooit een prioriteit is geweest voor de vorige bestuurders. Logisch, want zij hadden de voorbije jaren wel andere katjes te geselen dan werk te maken van een naamswijziging. Ik ken in dat geval trouwens niks van de te volgen procedure (een bezoekje aan het BAS is in dat geval onvermijdelijk durf ik aannemen), maar ik vrees dat de meeste supporters ondertussen hun buik wel vol hebben van dat soort instellingen. Overigens, ik heb zo de indruk dat er weinig tijdsverschil zit tussen het uitspreken van "Waasland-Beveren" en "KSK Beveren" om deze wat lastige vergelijking te maken en laat het duidelijk zijn, ik heb persoonlijk niks tegen een naamswijziging en misschien hebben de nieuwe eigenaars van de club daar wel recht op.

Samengevat : ik heb mij even op glad ijs begeven, want de materies stamnummers en naamswijzigingen zijn niet zo aan mij besteed. Een fantastische vriendengroep, het Freethielstadion en sportief regelmatig een goe matchke meepakken, daar is het hem bij mij over te doen. Alle respect voor wie daar een andere mening over heeft en daarom ook is dit artikel tot stand gekomen.

PVW.