* FC Köln gaf het goeie voorbeeld een paar weken te laat.
De stilaan helende wonde van de degradatie werd het voorbije weekend toch weer lichtjes open gereten. Ook in Duitsland was er een confrontatie die gelijkenissen vertoonde met die van W-B en Seraing. Köln had zich op de laatste speeldag verzekerd van een barragematch tegen tweedeklasser Holstein Kiel met als inzet het behoud in de Bundesliga voor de eerste, de promotie er naartoe voor de tweede. Vorige week zaterdag mocht Köln in eigen stadion proberen een goeie uitgangspositie te verwerven, maar het werd een grote ontgoocheling aangezien de bezoekers met 0-1 kwamen winnen in de Domstad, zouden we het een W-Btje durven noemen ? Afgelopen zaterdag echter reisde Köln af naar Holstein Kiel voor de bijna onmogelijke opdracht de eerder opgelopen scheve situatie nog recht te zetten. Na een 1-4 ruststand werd het uiteindelijk 1-5 in het voordeel van de bezoekers en ik heb tijdens het verloop van die wedstrijd meermaals moeten terugdenken aan die beslissende partij van W-B op de Freethiel tegen Seraing. Na 90 minuten was de ploeg van toen nog Emilio Ferrera met voorsprong de beste ploeg, maar hoe is het mogelijk dat een ploeg met zoveel meer ervaring op het hoogste niveau, eerst een 1-0 voorsprong laat ontglippen en kort na rust de 2-2 verder vergeet uit te bouwen. Dat deed Köln dus vele malen beter dan een op dat moment beschamend zwak Waasland-Beveren en alhoewel achterom kijken alleen maar tijdverlies betekent en ondertussen achter de schermen aan de weg terug wordt getimmerd, knaagt het toch stevig bij het volgen van wedstrijden zoals die tussen Köln en Holstein Kiel.