StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat gaat de tijd snel.
De horrormatch op de Freethiel tegen Seraing is niet eens naar de vergeethoek verdrongen en overmorgen vrijdag wordt pas de openingswedstrijd van het EK 2021 gespeeld, maar Waasland-Beveren staat desondanks dichtbij het begin van de voorbereiding op een door diverse redenen seizoen vol uitdagingen. Welke spelers blijven, wie komt de ploeg vervoegen, tot wat zijn de Bolt Football Holdings in staat op het niveau tweede klasse en is promotie sowieso een prioriteit voor de nieuwe investeerders. Het is slechts een minimale greep uit een doos vol prangende vragen waarop we hopen de komende weken en maanden een afdoend antwoord te krijgen. De voortekenen waren alvast veelbelovend, want Gobin en Stilz zijn in snel tempo bezig aan een zeer grondige grote schoonmaak met als doel een zo optimaal mogelijk kader te scheppen voor zij die straks de zware opdracht krijgen om het vele werk van achter de schermen van de afgelopen weken, te vertalen naar positieve resultaten op de groene rechthoek wanneer half augustus het seizoen in tweede klasse een aanvang neemt.
Zoals gezegd, de voorbereiding op het nieuwe seizoen klopt behoorlijk hard op de deur, want uitgerekend op de dag dat Italië en Turkije het EK op gang trappen (vrijdag 11 juni), worden de spelers van Waasland-Beveren op de Freethiel verwacht voor (en dat zal lang niet de laatste zijn) een coronatest. Zondag is een eerste dag voor de supporters om al een beetje naar uit te kijken, want dan is er de voorstelling van onze Zwitserse coach Marc Schneider en mogen hopelijk ook zijn assistenten mee op de foto. We mogen dus aannemen dat zondag en maandag hierover in de media een en ander gecommuniceerd zal worden, maar met het EK dat op dat moment gestart is en de Rode Duivels die er zaterdag aan beginnen tegen Rusland, is dat niet zo evident.
Begin volgende week hebben gedurende een aantal dagen fysieke testen plaats en donderdag 17 juni staat de eerste echte groepstraining op het programma. En dat de kersverse investeerders niet alles uit het verleden over boord gooien, bewijst dat de traditionele opener van de oefencampagne van de laatste jaren tegen Svelta Melsele, ook nu weer op het progamma staat. Als datum werd gekozen voor zaterdag 26 juni om 15 uur en er worden 400 toeschouwers toegelaten. De formaliteiten om bij die 400 te zijn vinden jullie op de website van Waasland-Beveren.
Het is vroeg, maar nieuwe borstels keren goed en de beste manier om het voorbije rotseizoen naar de eeuwige jachtvelden te verbannen, is zo snel als mogelijk deze nieuwe uitdaging op te nemen. Ik heb er alvast geen slecht gevoel bij, maar hoe goed ook de intenties zijn van eenieder die deze club nieuw leven willen inblazen, garanties op succes bestaan niet. Het besef dat veel dingen beter kunnen is in ieder geval een belangrijke stap in de goeie richting.

PVW.