StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

De toekomst oogt: '?'

Waasland-Beveren zal in het seizoen 2021-2022 uitkomen in 1B, maar dat wist u al. Ondertussen zijn spelers als Daan Heymans en Djihad Bizimana reeds andere oorden gaan opzoeken, maar ook dat wist u al. Enkel wat de toekomst zal brengen, daar heeft u als supporter werkelijk geen idee van. Als jij en ik op café zouden zitten, want dat mag tegenwoordig weer, zou ik zeggen: "Neem jezelf een stoel en zet je erbij". Want ook ik blijf maar raden naar mogelijke scenario's voor de komende jaren.


Onlangs deden er zich binnenskamers op de Freethiel heel wat verschuivingen voor. De technische en medische staff werden door elkaar geschud. Routiniers werden vervangen door vers bloed, en daarmee werd allicht ook de sleur uit de interne keuken gehaald. Daarnaast werd er ook een T1 aangesteld voor de U21 van Waasland-Beveren. Een unicum, want professioneel werden onze talenten van de toekomst voorheen nauwelijks behandeld. De man luistert naar de naam Stijn De Rudder en kon toch aardige adelbrieven voorleggen om de functie van beloftencoach te bemachtigen. Dat zag ook het bestuur, en zo geschiedde. De Rudder was in het verleden sportleerkracht en daarnaast ook al jeugdtrainer bij verschillende Belgische clubs in het Waasland. Iemand met kennis van zaken op het gebied van jongerenbegeleiding, met ook de nodige ervaring in het coachen van jonge spelers.

Dat, en de interne wijzigingen binnen de technische en medische staff doen toch vermoeden dat men een frisse wind door de Freethiel wil doen waaien. Was dat nodig? Als ik de supportersfora lees, is dat reeds 5 jaar te laat. Maar soit, het is gebeurd en daar moeten we als supporter dan ook tevreden mee zijn. Daarnaast krijgt sportief manager Roger Stilz ook voor het eerst écht tijd om transferpistes uit te werken en gericht in te kopen om komend seizoen strijdvaardig aan te kunnen vatten. Ook dat is een belangrijk aspect richting toekomstige successen binnen de club.

Toch blijft men op diezelfde supportersfora met enig scepticisme naar de toekomst kijken. De achterban van Waasland-Beveren telt dezer dagen heel wat argusogen, en die zien andere profclubs nu al transfers doen, goede transfers zelfs. Dat zorgt er dan weer voor dat het geduld niet binnen een maand op zal zijn, maar hoe langer de eerste transfer uitblijft, hoe sneller dat moment zal naderen.

Toch wil ik als kritische supporter (nog) niet toegeven aan dat negativisme. Daar is het enerzijds op dit moment van het seizoen, dat tevens nog niet begonnen is, simpelweg nog té vroeg. En, daarnaast lees ik enkel zaken die mij intrigeren op de clubwebsite, in de positieve zin van het woord wel te verstaan.

Langzaam maar zeker is Waasland-Beveren aan het vervellen. Nieuwe mensen zullen voor een nieuwe, frisse wind zorgen, en dat maakt dat er voorlopig nog geen reden tot paniek is. Enkel dat deze interne wijzigingen voor velen heel wat jaren eerder hadden mogen gebeuren. Maar het is wat het is, en daar zullen we het mee moeten doen. Of die frisse wind na een aantal maanden niet veranderd zal zijn in een stevige orkaan, dat moeten we afwachten. En hoewel wij als supporter nu nog vanop de zijlijn toekijken zonder al te veel informatie, kijk ik uit naar de komende maanden. Laat dat vraagteken maar veranderen in een duidelijk uitroepteken. Een uitroepteken dat ik plaats achter de tweet: "Waasland-Beveren leeft, en is sterker dan ooit!". Want dromen mag.
Nee het moet.

Seppe Meul.