StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Gobin en Stilz krijgen belangrijke versterking.
Ivan Bravo komt het project van Waasland-Beveren dat mogelijk wordt gemaakt door de Bolt Football Holdings, versterken. De Spanjaard was de grote bezieler van het succesvol project bij KAS Eupen waar de voorbije jaren niet alleen voetballers met naam en faam neerstreken, vaak kwamen ook jonge talenten naar de Oostkantons die er zich op korte tijd konden ontwikkelen om vervolgens voor mooi geld te worden verkocht. Ivan Bravo was (geen idee of hij dat nu nog is) algemeen directeur bij de Aspire Zone Foundation (Qatarese eigenaar van Eupen). Bravo vervulde tot voor kort een coördinerende rol in het sportief beleid van de Kehrwegbewonders.
Dat een investeringsgroep centen pompt in een club doet die groep uiteraard niet uit sympathie of medeleven, maar om er op termijn rendement uit te halen. Eigenlijk verschilt die manier van werken nauwelijks met hoe de voorgangers bij KSKB en W-B, maar ook in andere clubs, het hebben geprobeerd (kopen en verkopen om te overleven). Het enige verschil zit hem in de centen. Het kapitaal waarover zo'n investeringsgroep beschikt is wellicht onvergelijkbaar met wat de lokale bakker, slager of garagist samen kunnen inbrengen. Maar elk voordeel heeft ook zijn nadeel zei ooit een begenadigd Nederlandse voetballegende, want wanneer die investeringsgroep zijn biezen pakt, is de kans reëel dat het kaartenhuisje als een pudding in mekaar zakt. Wat mij betreft is de komst en de know haw van iemand als Ivan Bravo een schitterende zaak en waar de voorbije jaren het woord "project" ontelbare keren is gevallen op de Freethiel, maar in de praktijk daar nooit iets van te merken viel, lijken dit toch oorverdovende signalen van een toekomstgericht project.
En om af te sluiten nog een woordje over de voorgangers van de BHF. Onder leiding van Dirk Huyck en zijn bestuursploeg is Waasland- Beveren er in geslaagd 7 seizoenen op het hoogste niveau mee te draaien. Het waren stuk voor stuk bijzonder moeilijke seizoenen en het was vaak balanceren op de dunne koord die 1A en 1B van mekaar scheiden. Het achtste seizoen was er te veel aan en nochtans liep er vorig seizoen meer kwaliteit rond dan de voorgaande jaren. Het heeft weinig zin om blijven stil te staan bij het verleden, maar mij lijkt het gepast om het ontslagnemende bestuur eens te bedanken omdat zij het mogelijk maakten al die jaren het Waasland van eersteklassevoetbal te voorzien, want met de zeer bescheiden financiële middelen waarover zij konden beschikken, was dit ongetwijfeld een uiterst lastige en ondankbare taak. Misschien is dat precies hun voornaamste tekortkoming geweest, nl. niet voldoende naar bijkomende financiĆ«le middelen op zoek gegaan, of deze niet toegelaten uit angst het leiderschap te moeten delen. En het is altijd makkelijk om commentaar op alles en iedereen te geven, want het zal wel geen toeval zijn dat het spreekwoord "de beste stuurlui staan aan wal", tot stand is gekomen, net zoals er bij elke wedstrijd een paar honderden/duizenden volmaakte trainers langs de kant staan. Supporters hebben alleen resultaten om zich op te baseren, maar op de mogelijkheden (of net het ontbreken er van), hebben zij onvoldoende zicht en dat kan wel eens leiden tot pijnlijke misverstanden.

PVW.