StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Samenstellen spelerskern wordt een heel kluwen.
Met een beetje zin voor humor zou men kunnen stellen dat het logisch is dat de heren Gobin en Stilz versterking hebben gekregen van Ivan Bravo, want het samenstellen van de spelerskern voor komend seizoen, wordt niet simpel. Het was afgelopen seizoen al duidelijk dat Nicky Hayen een onwerkbaar grote spelersgroep ter beschikking had en een flinke afslanking daarvan een prioriteit zou worden voor Roger Stilz die uiteraard graag eigen klemtonen wil leggen. Met Danny De Maesschalck, Miguel Torrecilla en Roger Stilz had W-B het voorbije seizoen liefst 3 sportief directeuren en dan hoeft het niet te verbazen dat er een overtal aan spelers rondliep op de Freethiel. Op de website van Waasland-Beveren stond afgelopen weekend dit toch wel indrukwekkend lijstje van spelers die om diverse redenen de club verlaten :
Georges Mandjeck,
Denzel Jubitana,
Daan Heymans (Venezia),
Van De Wiel (uitleenbeurt, FC Dender),
Andreas Wiegel (einde contract),
Djihad Bizimana (einde contract, SK Deinze),
Danel Sinani (einde huur),
Jeremy Cijntje (einde huur),
Serge Leuko (einde contract),
Louis Verstraete (einde huur),
Miguel Vieira (einde huur),
Din Sula (einde contract),
Michael Frey (einde huur),
Alexis Gamboa (LD Alajuelense),

Het valt overigens te betwijfelen of deze lijst compleet is, want zouden spelers als Jackers, Bastians en Vukotic het echt zien zitten om de stap terug naar 1B te zetten ? Tenzij natuurlijk Roger Stilz deze jongens heeft kunnen overtuigen dat hij op hun rekent als hoekstenen voor het new look Waasland-Beveren en dat zou mooi zijn. Het zal die gasten ook wel opvallen dat de club een complete metamorfose heeft ondergaan de voorbije weken en ook al moet de eerste nieuwe speler zijn krabbel nog zetten onder een contract bij W-B, de interne professionalisering op administratief vlak en de sportieve omkadering, verraden ambitie en toekomst.

En dan zijn er nog de terugkeerders na een uitleenbeurt :
Matthias Verreth (Kolding IF),
Lucas Pirard (Union Sint-Gillis).
Stefan Milosevic (Riga FC, competitie nog lopende)

Geen idee welke plannen de club met deze jongens heeft, maar we durven aannemen dat de heren Stilz en Bravo er de voorkeur aan geven om eigen accenten te leggen en voor hun naar een andere oplossing wordt gezocht. Het mag duidelijk zijn dat er in de Beverse bestuurskamer de komende dagen nog behoorlijk wat overuren zullen worden geklopt.

PVW.