StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Waasland-Beveren kondigt verdedigende en aanvallende versterking aan.
Chris Kablan (26) en Juan Edmundsson (29) zijn de nieuwste aanwinsten van Waasland-Beveren. De eerste, Chris Kablan, is een Zwitserse linkerflankverdediger die overkomt van FC Thun dat in de tweede Zwitserse klasse uitkomt. Afgelopen seizoen kwam hij 31 keer in actie voor deze club en was goed voor 2 doelpunten en even zoveel assists. Met zijn ervaring en enthousiasme moet hij zeker iets kunnen toevoegen aan het vernieuwde W-B. Na het vertrek van Erdin Demir naar Zulte-Waregem, is het een komen en gaan geweest van spelers op de linkerflank, maar niemand kon er zich echt doorzetten. De bij Anderlecht opgehaalde Daam Foulon was de speler met de meeste potentie voor die positie, maar hij vertrok even vlug als hij gekomen was naar het Italiaanse Benevento. Nu ook Amine Khammas de club verlaat voor het Cypriotische Limassol, is de komst van Kablan zeer welkom.

Kort na het bekendmaken van de komst van Kablan, kondigde W-B een derde nieuwkomer aan. De 29-jarige Juan Edmundsson is een international van de Faeröer en komt over van de Duitse eersteklasser Bielefeld. Daar kwam hij het voorbije jaar een keer of 5 in actie, maar hij was wel in 2019 de smaakmaker van het elftal dat kampioen werd in de Duitse tweede klasse. Edmundsson die inmiddels 66 caps telt voor de nationale ploeg van Faeröer, is een creatieve speler die aanvallend meerdere posities kan innemen. Dit lijkt ons een voetballer waaraan de supporters wel eens veel plezier zouden kunnen beleven, maar we gaan het vel van de beer niet te vroeg verkopen.

En het was bijzonder druk de voorbije dagen in de Beverse bestuurskamer, want gisteren zaterdag raakte nog bekend dat Aboubakary Koita werd veranderd van een Leeuw in een Kanarie. Koita zal immers de komende jaren de kleuren van STVV verdedigen en het past zeker langs deze weg om hem te bedanken voor zijn 7 goals en zeer degelijk seizoen. Het ultieme doel, het behoud verzekeren, lukte niet, maar vooral in de eerste helft van het seizoen stak hij in een bloedvorm en lukte hij enkele pareltjes van doelpunten. Hij werd vaak ook bijzonder hard aangepakt door de tegenstander waardoor Aboubakary flink wat matchen moest missen met blessures. Als hij daarvan gespaard kan blijven gaat Sint-Truiden er een goeie aan hebben. Met Frey, Heymans en Koita ziet Waasland-Beveren nagenoeg de volledige productie van het afgelopen seizoen vertrekken. Dat lag uiteraard in de lijn van de verwachtingen, maar toch benieuwd hoe men dat gaat opvangen, want als men een rol van betekenis wil spelen, zijn doelpunten, en liefst genoeg, onontbeerlijk.

Tot slot nog meegeven dat de komende weken een Amerikaanse testspeler moet proberen onze technische staf te overtigen van zijn kunnen. De 22-jarige Jacob Montes tekende recent een contract bij Crystal Palace (een van de ploegen die ook in handen is van de Bolt Football Holdings). Montes speelde in zijn land een soort collegevoetbal en kon blijkbaar indruk maken op de scouts van de Engelse club waar ook Benteke en Batshuayi onder contract ligt. Als de Amerikaanse middenvelder kan overtuigen op training en enkele oefenmatchen, zal hij in Beveren aan zijn Europees avontuur mogen beginnen.

PVW.