StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hoe zou het toch zijn met Danny De Maesschalck ?
Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld, maar ze is niet zo snel beantwoord.
Onze sportief manager die met Miguel Torrecilla en Roger Stilz al enkele opvolgers de revue zag passeren, is al een tijdje van het voorplan verdwenen, maar vervelen zal hij zich volgens mij zeker niet doen. Zijn taak is drieledig : Danny is GC (Gerechtigd Correspondent) van Waasland-Beveren, de man die dus de briefwisseling met de KBVB voor zijn rekening neemt en dat is dezer dagen ver van evident, want daar durft zelfs bij de grootste clubs wel eens iets fout mee lopen (begin dit seizoen werd de keeper van Ajax André Onana voor een jaar geschorst omdat er wat mis was gegaan met bepaalde documenten. Verder werd Danny De Maesschalck gebombardeerd tot jeugdmanager en dat mag een opzienbarende titel klinken, het lijkt mij een even ondankbare als interessante job.
Ondankbaar omdat er op dat vlak de voorbije jaren weinig vaste structuren overeind zijn gebleven, als die er al ooit hebben gestaan, want ik laat mij vertellen (en daarop vormt Waasland-Beveren heus geen uitzondering), de jeugdwerking wordt al te vaak verwaarloosd. Onder het motto : wie er in de jeugd nog maar een beetje bovenuit steekt, wordt (zelfs al kan hij nauwelijks zijn veters strikken) al meteen opgehaald door de grotere clubs waardoor de goesting om in de jeugd te investeren bij veel verenigingen zoek is.
Anderzijds moet het een hele en interessante uitdaging zijn voor iemand als De Maesschalck om (als hij daarvoor de nodige middelen krijgt) zo'n jeugdwerking op poten te mogen zetten.
Maar daar eindigt dit verhaal van Danny De Maesschalck nog niet. In opdracht van de Bolt Football Holdings zal Danny in België en Nederland spelers gaan scouten die op basis van bepaalde data werden aangereikt. Kortom, het was altijd een bewuste keuze van Danny om de spotlights te ontwijken en in die optiek zou het wel eens kunnen dat zijn werk in de schaduw van tegenwoordig hem beter op het lijf geschreven is dan velen denken.

PVW.