Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (28 september 2018)

Als het een troost mag zijn voor Yannick Ferrera, het is niet de eerste keer dat Waasland-Beveren er in de Beker in de eerste ronde uitgaat tegen een lager gekwoteerde tegenstander. Ook in 2014 gebeurde dat. Toen werd met 2-1 verloren van tweede klasser SK Lommel. Lommel werd toen getraind door Stijn Vreven en had ondermeer Leandro Trossard in de basis. WB kwam in Lommel op voorsprong na een strafschop omgezet door David Hubert. In de tweede helft kwam Lommel op gelijke hoogte na een domme strafschopfout van Siebe Blondelle en via een owngoal van debutant Hugo Sousa werd het nog 2-1 voor de Limburgers.

Ook SK Beveren overkwam het meermaals. In 2002 werd er met 2-1 verloren op Bocholt. Arthur Boka bracht Beveren nochtans 0-1 voor. Maar in de tweede helft liep het mis, Stack stopte nog een strafschop maar uiteindelijk scoorde Top nog twee keer voor Bocholt. Een deel van de Beverse fans stormden na de partij het veld op en belaagden de spelers. De veiligheidsdiensten lieten begaan en sancties kwamen er onbegrijpelijk genoeg niet. In 1988 , toen René Desaeyere trainer was werd in eigen huis met 0-2 verloren van Witgoor Dessel. Ook toen kende de club een desastreuze seizoensstart met een 2 op 8. In 1969 verloor Beveren, dat toen voor haar tweede jaar in de eerste klasse speelde tegen derde klasser VV Overpelt. Hugo De Raeymaeker had Beveren nochtans op 0-1 gebracht maar Emiel Morren (later bij Diest) bracht de stand in evenwicht en in de verlengingen ging Beveren er uit.