wedstrijd Donderdag 1 oktober 1987 om 16.30 u.

Seizoen 1987 - 1988 , UEFA-beker 1/32 finales, terugwedstrijd

BOHEMIANS PRAAG 1 - 0 KSK BEVEREN

Met dank aan Dirk Rosez en Danny Pfaff.

KSK Beveren was vooral beducht voor een vroeg tegendoelpunt maar miste in Praag wel degelijk volledig zijn start. Bohemians ontketende zoals verwacht van bij het begin een stormloop waardoor Beveren nagenoeg constant in eigen doelgebied werd gedrukt. Een thuisdoelpunt leek onvermijdelijk en na tien minuten speelde Valek de vinnige Levy aan, die van Moshe Sinay weinig in de weg werd gelegd en zodoende rustig kon voorzetten. Diens voorzet werd door Chaloupka probleemloos binnengekopt voorbij een kansloze doelman Rosez : 1-0.
Geelblauw leek toen even overrompeld te worden en Rosez moest zijn ploeg rechthouden met uitstekende reddingen op schoten van Belak en Valek. Daarna nam de druk van de thuisploeg toch wat af en kon Beveren sporadisch eens uitbreken maar zonder echt gevaarlijk te zijn. Het was integendeel nog eens Rosez die een venijnig schot van Zarsky uit zijn doel wist te ranselen zodat Beveren de rust kon bereiken met een beperkte schade.

Wie dacht dat het ergste voor geelblauw wel voorbij zou zijn, kwam bedrogen uit. De tweede helft begon met een echte belegering van het Beverse doel en het Beverse middenveld werd bij momenten zomaar voorbij gelopen. De thuisploeg dwong de ene hoekschop na de andere af maar toch was de eerste kans in de tweede helft voor geelblauw toen de snelle Kusto Fairclough wist te bereiken doch diens schot belandde net naast het doel. Daarna moest Beveren echter onherroepelijk opnieuw achteruit. Het regende aanvallen en schoten in het Beverse doelgebied. Rosez bleef evenwel pal staan , mede geholpen door een heroïsch van zich afbijtende defensie onder leiding van een magistrale Danny Pfaff. Naarmate de partij vorderde nam Bohemians meer risico's waardoor Beveren zelfs tweemaal de kans kreeg om de kwafilicatie definitief binnen te rijven. Eerst miste Lemoine onbegrijpelijk toen hij door invaller Peeraer voor doel werd afgezonderd en even later werd een schot van Fairclough door doelman Herda onschadelijk gemaakt. Daardoor bleef Beveren moeilijke momenten doormaken maar de Beverse verdediging hield stand waardoor het zich als vierde Belgische ploeg wist te plaatsen voor de volgende ronde in de Europacup. Het heeft daarbij ongetwijfeld meer afgezien dan die drie andere ploegen samen.

De ploegen :
Bohemians Praag :

Herda, Bilas, Zelensky, Matejicek (46' Tymich), Levy, Belak, Schasny, Janecka, Chaloupka, Valek (77' Hruska) en Zarsky.

KSK Beveren :
Rosez, Lodders, Danny Pfaff, Lambrichts, Maes, Stalmans, Lemoine, Sinay, François (75' Peeraer), Fairclough (90' Van Britsom) en Kusto.

Doelpunt :
10' Chaloupka 1-0

Gele kaarten :
Lodders

Scheidsrechter :
Assenmacher (W.-Duitsl.)

Toeschouwers :
6000

UITBLINKER DIRK ROSEZ : "MET PLEZIER VERLOREN."
Doelman Dirk Rosez was na de wedstrijd de meest omringde speler in de kleedkamer. Voor de rust schudde "de eeuwige invaller" immers drie fantastische reddingen uit zijn mouw en ook na de rust bleef Dirk zeer attent. Van zijn medemaats ontving hij dan ook zeer uitgebreide felicitaties maar toch bleef Dirk vrij bescheiden. "Ik vind onze kwafilicatie vooral de verdienste van onze collectiviteit. Ik vond de thuisploeg vooral indrukwekkend op het middenveld maar eenmaal in ons strafschopgebied liep het toch niet zo lekker voor hen zodat ik vooral in de tweede helft niet zo veel had op te knappen. Maar wat voel ik me hier goed. Dit is de eerste wedstrijd met Beveren die ik met plezier verlies", aldus nog een tevreden Dirk Rosez.