wedstrijd Zaterdag 9 september 1978 om 20.00 u.

Seizoen 1978 - 1979 Eerste afdeling, 4de competitiespeeldag

SK BEVEREN 5 - 1 FC BERINGEN

Geprikkelde Waaslanders halen fors uit.

Erwin Albert heeft zich zaterdagavond op de Freethiel nog maar eens laten opmerken met een prestatie die de laatste twijfelaar moet overtuigd hebben dat de Westduitser wel degelijk iets kan. De komst van leider Beringen was trouwens de prikkel die de geelblauwen nodig hadden om zich na de onverdiende nederlaag in het Brugse Olympiastadion weer op te krikken.
Er werd van meetaf aan met buskruit geschoten waarbij het vlug duidelijk werd dat de bezoekers, zonder hun spelmaker Wilfried Van Moer, met de halve inzet best wel tevreden zouden zijn. Na tien minuten leek het Beverse aanvalsgeweld reeds beloond te worden toen linksachter Baecke een eerste projectiel tegen de netten knalde. Het feestje ging echter niet door want scheidsrechter Verhaeghe annuleerde het doelpunt wegens buitenspel. Geen nood voor Beveren want tien minuten later werd Schönberger door zijn landgenoot Albert bediend, waarna Heinz, via het been van de Limburgse verdediger Raymond Jaspers, de bal tegen de netten trapte : 1-0. Het antwoord van de leiders liet niet lang op zich wachten maar de kopbal van Deacy kende geen succes. Beveren was gewaarschuwd en trok weer naar voor. Stevens vond het hoofd van Albert, die raak kopte maar ook dit doelpunt werd door de ref afgekeurd, ditmaal voor een vermeende duwfout van Albert.
Ondanks nog enkele lofwaardige doelpogingen van Beveren bleef het 1-0 tot aan de rust.

SK Beveren begon denderend aan de tweede helft. Veteraan Jean Janssens draaide nog maar eens als een tol rond zijn bewaker Rogiers en verstuurde een perfecte voorzet naar Albert, die met een fraaie kopbal doelman Verkerk het nakijken gaf : 2-0. Vijf minuten later pikte Cluytens de bal rond de middellijn mee en liep in volle snelheid de volledige Limburgse defensie overhoop, incluis doelman Verkerk : 3-0. Een magistraal doelpunt. Even kwam Beringen terug in de wedstrijd toen Russo raak trof vanop de strafschopstip, na handspel van rechtsachter Eddy Jaspers. Vier minuten later was het echter over en uit voor de bezoekers toen Stevens de 4-1 op het bord bracht. In de voorlaatste minuut zette de onvermoeibare Erwin Albert de kers op de taart door de 5-1 binnen te knallen. Meteen zijn vijfde doelpunt in deze nog prille competitie.
Beringen, dat zijn eerste doelpunten in deze competitie slikte, is meteen leider af terwijl Beveren door deze ruime zege zich netjes in de top-5 nestelt.

De ploegen :
SK Beveren :

Jean-Marie Pfaff, Eddy Jaspers, Vangenechten, Buyl, Baecke, Hofkens, Schönberger, Cluytens, Stevens (76' Truyens), Jean Janssens (66' Wissmann) en Albert.

FC Beringen :
Verkerk, Tony Geypen (63' Toelen), Ziembicki (54' Berrevoets),Raymond Jaspers, Rogiers, Fernand Geypen, Verniers, De Greef, Russo, Deacy en Guy François.

Doelpunten :
20' Schönberger 1-0, 47' Albert 2-0, 52' Cluytens 3-0, 65' Russo 3-1 (pen.), 69' Stevens 4-1, 89' Albert 5-1.

scheidsrechter :
Verhaeghe

toeschouwers :
7000

JEAN JANSSENS : "We zijn klaar voor de Europacup."
Na de ruime overwinning tegen Beringen werd zaterdagavond reeds eens vooruitgekeken naar komende woensdag. Dan ontvangt SK Beveren de Noordierse club Ballymena United en dit in het kader van de 1/16de finales van de Europacup der Bekerwinnaars. Kapitein Jean Janssens wou het volgende al eens kwijt. "Men mag geen enkele tegenstander onderschatten, ook al zitten deze Noordieren niet in de bovenste voetbalschuif. Zij zullen er met de gekende Britse inzet voluit voor gaan en het zal aan ons zijn om de doelpuntenkloof op onze Freethiel zo groot mogelijk te maken zodat we met een gerust gemoed de terugwedstrijd kunnen aanvatten. Wij zijn daar op dit ogenblik voldoende voor gewapend denk ik", aldus nog de Jean.