Woensdag 27 september 1978 om 16.00 u.

Beker der bekerwinnaars, 1/16 finales terugwedstrijd

BALLYMENA UNITED 0 - 3 SK BEVEREN

GEEL-BLAUW PROBLEEMLOOS NAAR DE VOLGENDE RONDE.
Op geen enkel ogenblik is in Noord-Ierland de kwafilicatie van Beveren voor de volgende ronde in het gedrang gekomen. De stormwals van de thuisploeg die men van meetaf aan verwacht had, is er nooit gekomen waaruit bleek dat er bij de gastheren duidelijk minder voetbaltalent schuilt dan bij de Waaslanders.
Ondanks het vroege aanvangsuur toch nog een vrij grote belangstelling mede omdat de plaatselijke schoolkinderen vrijaf kregen en de fabrieksdirecteurs hun poorten vroeger hadden gesloten. Er waren ook een kleine 200 Beveren-supporters aanwezig en die zagen hun favoriete ploeg de eerste doelkans scheppen doch doelman Brown kon de kopbal van Albert in hoekschop verwerken. Even later opnieuw Bevers gevaar via Albert maar ook ditmaal wist de plaatselijke doelman raad met het nochtans keiharde schot. Ook doelman Pfaff kreeg het enkele malen warm en net voor de pauze verscheen Mullan zelfs alleen voor Pfaff maar zijn schot keilde hoog over. Ruststand 0-0 dus na een weinig hoogstaande eerste helft.
De tweede helft kondigde zich echter meteen beter aan met drie glasheldere doelkansen in de eerste vijf minuten voor de bezoekers maar het kanon van Albert stond duidelijk niet goed afgericht. De thuisploeg reageerde met twee gevaarlijke aanvallen maar zowel McClean als McQuiston wisten het doel niet te vinden. De Noordieren begonnen duidelijk de moed te verliezen en werden in de slotfase zelfs nog volledig in de vernieling gespeeld. Nadat eerst nog een schot van Schönberger de paal trof was het tien minuten voor tijd toch raak.
Schönberger speelde knap kapitein Janssens vrij en diens schot was onhoudbaar voor Doelman Brown. Twee minuten later hetzelfde scenario, Schönberger met de assist en opnieuw Janssens met de afwerking : 0-2. Het werd tenslotte nog een zwaar verdict voor de Noordieren toen Cluytens even voor tijd uitpakte met een splijtende actie en de invaller Wissmann de 0-3 eindstand kon vastleggen. Dezelfde score dus als in de heenwedstrijd en zo zit Beveren meteen in de trommel bij de loting voor de 1/8 finales waarin de tegenstand ongetwijfeld zwaarder zal zijn.

De ploegen :
Ballymena : Brown, Donald, Butcher, McCullough, Jackson, Shaw (88' Spence), McQuiston, McAvoy, Mullan, Simpson en McClean.
SK Beveren : Jean-Marie Pfaff, Jaspers, Vangenechten, Buyl, Baecke, Hofkens, Schönberger, Albert (82' Truyens), Stevens (75' Wissmann), Cluytens en Janssens.

Doelpunten :
80' Janssens 0-1, 82' Janssens 0-2, 88' Wissmann 0-3

Toeschouwers :
4000

Technisch directeur Robert Goethals : "Tevreden." Ze zagen er allemaal stralend uit, de Beverse spelers na de toch wel eerder makkelijke kwafilicatie. Ook bij de technische staf was men bijzonder tevreden, met Robert Goethals voorop. "Het was dan misschien wel een kleine wedstrijd maar voor ons was de kwafilicatie het belangrijkste. De spelers werd dan ook op het hart gedrukt om geen risico's te nemen en dat zag men wel in de eerste helft. Op het einde hebben we dan toch weer het echte Beveren gezien met een toch wel weer bewonderenswaardige Schönberger. Ik ben een tevreden man", aldus nog de minzame Goethals.