Woensdag 25 april 2979 om 20.00 u.

Seizoen 1978-1979, beker der bekerwinnaars 1/2 finale terugwedstrijd

SK BEVEREN 0 - 1 FC BARCELONA

MOEDIG SK BEVEREN UITGESCHAKELD.
Een dapper Beveren is er niet in geslaagd om de finale van Europacup 2 te bereiken. Het Beverse lot werd pas in de slotfase bezegeld door alweer een strafschop. Tot deze fase was er nog altijd hoop dat geelblauw alsnog de verlengingen kon afdwingen, maar het mocht dus niet zijn.
De wedstrijd begon met een lange studieronde en tot halverwege de eerste helft was er geen doelgevaar te noteren. Barcelona had de partij onder controle en Neeskens week van geen vin van Schönberger, die zich technisch wel de meerdere toonde van de Nederlander. De eerste kans kwam dan toch van de bezoekers maar zowel Asensi als Rexach vonden Pfaff op hun weg. Puik werk was dat van de nationale doelman. Het slot van de eerste helft werd plots boeiend en Beveren reeg plots de ene na de andere kans aan elkaar. Maar zowel Albert als Cluytens en Janssens vonden een uitstekende doelman Artola op hun weg. Ruststand 0-0 dus.
In de tweede helft ging Beveren op zijn elan door. Zo kon Migueli maar net ontzetten voor de neus van Cluytens en liepen Janssens en Albert elkaar in de weg bij een uitstekende dieptepass van Schönberger. De beste kans van de partij kwam er in de 66ste minuut. Een voorzet van Hofkens belandde bij Janssens die oog in oog kwam met Artola. De Beverse kapitein kon nog net koppen maar een ultieme reflex van de Barca-doelman verhinderde de Beverse voorsprong. De bezoekers reageerden met een afstandsschot van Neeskens dat op de schouder van Pfaff belandde. Tijdens het laatste kwartier kwamen de Spanjaarden steeds meer opzetten en kon Beveren voor geen aanvallende dreiging meer zorgen ondanks de inbreng van joker Lisazo. De kansen waren dan ook voor de bezoekers. Vigo kon nog net door Cluytens worden afgestopt en Rexach schoot een unieke kans onbesuisd over. Twee minuten voor tijd was het dan toch raak. Krankl werd foutief afgestopt door Baecke en ref Partridge aarzelde niet, strafschop. Rexach versloeg Pfaff maar zoals in de heenwedstrijd opnieuw met een foutieve beweging en zo mocht Krankl de klus opklaren en hij deed dat dan ook feilloos. Weg dus de Beverse droom maar geelblauw mag met opgeheven hoofd het Europese toneel verlaten en heeft ongetwijfeld een goede kans om volgende maand de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis binnen te rijven.

De ploegen:
SK Beveren :
Pfaff, Jaspers, Vangenechten (83' Lisazo), Buyl, Baecke, Hofkens, Schönberger, Cluytens, Janssens, Stevens en Albert.
FC Barcelona :
Artola, De la Cruz, Migueli, Alvarez (67' Olmo), Albaladejo, Neeskens, Sanchez, Heredia (79' Vigo), Asensi, Rexach en Krankl.

Doelpunt :
88' Krankl (strafschop) 0-1