Zondag 31 oktober 1982 om 15.00 u.

Beker van België 1/16 finales

SK BEVEREN 4 - 0 SV OUDENAARDE

PAS ZEKERHEID NA DE RUST.
De spelers van SK Beveren zouden een fijne daad stellen, mochten zij de helft van hun winstpremie doorschuiven naar Johan Siau. Die man kreeg na amper tien minuten een unieke kans om de bezoekers vanop de strafschopstip op voorsprong te schieten. Hij schoot hard maar wel hoog over. De penalty kwam er nadat de vinnige Notteboom door Garot van de sokken werd gelopen en scheidsrechter Soenens niets anders kon doen dan naar de stip te wijzen. De bezoekers maakten het de Waaslanders trouwens zeer moeilijk in de eerste helft want ze speelden zeer gegroepeerd waardoor er nauwelijks ruimte was voor de thuisspitsen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Beveren halfweg de eerste helft nogal profijtig op voorsprong kwam via een stilstaande fase. Stalmans trapte een hoekschop op het hoofd van Albert en via Martens verdween de bal in het doel van doelman De Jaegher : 1-0. Even later plofte nog een knal van Albert tegen de staander maar verder dan deze poging kwam geelblauw niet meer in de eerste helft.
Na de pauze werd het lot van de nochtans goed combinerende bezoekers vrij vlug bezegeld. Zeven minuten na de rust kon Schönberger zijn ploegmaat Martens bereiken maar had daar wel wat de hulp nodig van de blunderende bezoekende defensie. Martens aarzelde niet en tekende zijn tweede doelpunt van de namidddag aan : 2-0. Nog geen tien minuten later spurtte diezelfde Martens zelf weg op links. Diens voorzet werd door Kusto tot bij Albert verlengd, die droog binnenknalde, 3-0 en de partij gespeeld. De bezoekers bleven dapper meevoetballen maar zelfs een eerredder was hun niet gegund toen Jaspers een poging van Sackx op de doellijn kon redden. Integendeel, Beveren zou in de slotfase nog tot 4-0 uitlopen toen een verloren gewaande hoekschop van Creve via Jaspers tot bij Albert belandde die zijn tweede goal van de partij kon binnenknikken. Beslist een overdreven verliesscore voor de tweedeklassers maar toch een logische zege van de Waaslanders.

De ploegen :
SK BEVEREN :

De Wilde, Jaspers, Garot, Lambrichts, Baecke, Stalmans, Schönberger, Theunis, Kusto, Martens (78' Creve) en Albert.

SV OUDENAARDE :
De Jaegher, Van de Populiere, Filip Siau, De Clercq, Helderweirdt (46' Vercammen), Sackx, Johan Siau, Notteboom, Buyst, Lietar en Hinderijckx.

Doelpunten :
25' Martens 1-0, 52' Martens 2-0, 61' Albert 3-0, 85' Albert 4-0.

Boekingen :
Buyst en Theunis

Scheidsrechter :
Soenens

Toeschouwers :
6000

TRAINER URBAIN BRAEMS : "LASTIG OUDENAARDE ".
Trainer Braems vond Oudenaarde een moeilijk te maneuvren tegenstander. " Als de mannen van Luc Sanders die strafschop benutten wordt het voor ons nog een lastige karwei", aldus Urbain. "Het was zeker geen partij met een grote spektakelwaarde maar bij de bezoekers liepen toch wel enkele sterke spelers zoals Bibi Hinderijckx en Notteboom. Maar kom, we zitten opnieuw in de trommel en nu maar hopen op een gunstige loting", aldus nog de Beverse coach.