Beker van België 1/8 finales

EENDRACHT AALST 0 - 1 SK BEVEREN

DIETER WEIHRAUCH BREEKT DE BAN.
Aalst-Beveren was een echte cupmatch. Geen hogeschoolvoetbal maar een bikkelharde strijd die soms uit de hand dreigde te lopen. Zo kreeg Albert het regelmatig aan de stok met zijn ongenadige bewaker Steyaert, gingen Garot en Groenendijk bijna op de vuist en slingerden De Bolle en Theunis elkaar allesbehalve lieve woorden toe.
In een geladen sfeer nam Beveren meteen het initiatief met enkele doelkansen tot gevolg. Zo werd een strafschop geclaimd voor handspel van Steyaert, kopte Theunis nipt naast en viel een schuin schot van Weihrauch op de dwarslat. In het tweede kwartier kwam de thuisploeg opzetten. Een knappe dribbel van Ferrera werd in extremis gestuit en ook een volley van De Bolle werd onschadelijk gemaakt.
Net voor de pauze kwamen de Waaslanders opnieuw gevaarlijk uit de hoek maar een schot van Albert ging voorlangs en een kopbal van Jaspers ging nipt naast de paal. Ruststand 0-0 dus.
Aan de rust werd Kusto in de ploeg gebracht ten nadele van Martens en vanaf het begin van de tweede helft werd duidelijk dat Schönberger bij de bezoekers nu de rol van regisseur ging opeisen. Zo dwong Heinz in de 52ste minuut doelman Horvath tot een fraaie redding. Twee minuten later opnieuw alarm bij de thuisploeg. Albert wurmde zich na balverlies van Dierickx door de thuisdefensie en bediende zijn landgenoot Weihrauch met een gemeten voorzet. De kopbal van Dieter belandde via de hand van Horvath en de onderkant van de dwarsligger in de netten : 0-1. Aalst moest nu risico's nemen en bracht aanvaller Glazer in de ploeg ter vervanging van verdediger Van Kemseke. Toch kon de thuisploeg de Wase eersteklasser niet echt onder druk zetten en kon het nauwelijks een doelkans bij elkaar voetballen. Enkel een schuin schot van De Bolle diende doelman De Wilde te pareren. Voor de rest bleef de Beverse doelman nagenoeg werkloos. Aan de overzijde kwamen Kusto, Schönberger, Albert en Schoofs zoveel dichter bij een tweede doelpunt maar omdat dit uitbleef bleef het toch spannend tot het einde. Uiteindelijk bleef het dus 0-1, een verdiende en logische zege voor Beveren en Aalst toch wel met opgeheven hoofd uit de bekercompetitie.

De ploegen :
Eendracht Aalst :
Horvat, Van Kemseke (79' Glazer), Steyaert, Dierickx, Desanghere, Sergeant, Lippens, De Bolle, Ferrera, Groenendijk en Van Roy.
SK Beveren :
De Wilde, Jaspers, Garot, Lambrichts, Baecke, Schoofs, Theunis, Schönberger, Martens, Weihrauch en Albert.

Doelpunt :
54' Weihrauch 0-1

SK BEVEREN WEER OP HET GOEDE SPOOR.
Met de uitschakeling van Eendracht Aalst heeft SK Beveren een erg belangrijke slag gewonnen. Indien Sportkring zou zijn gewipt, was het wellicht een kleine ramp geweest voor trainer Braems en zijn manschappen. De medicatie in Ekeren, daarmee bedoelen we natuurlijk de afzondering in het Antwerpse, is blijkbaar voldoende geweest om geelblauw weer op het goede spoor te zetten. De geelblauwen waren net voor de winterstop inderdaad niet meer zoals in het begin van het seizoen en er werd op soms onverklaarbare wijze met nogal wat punten gemorst. Maar Dieter Weihrauch zorgde zondag dus met een gouden doelpunt voor de nodige rust in het Beverse houshouden. Dieter was dan ook 1 van de betere spelers bij Beveren.