Zondag 27 februari 1983 om 15.00 u.

Beker van België, 1/4 finale heenwedstrijd

SK BEVEREN 4 - 0 FC WINTERSLAG

PATRICK SCHOOFS BREEKT DE BAN.
Beveren heeft in feite te lang op de Winterslag-muur moeten beuken om van een genietbare wedstrijd te spreken. Dit belette niet dat de Waaslanders alsnog een ruime zege boekten en het ticket voor de halve finales zo goed als zeker op zak hebben.
In de eerste periode liep het bij de thuisploeg niet echt van een leien dakje.
Vitali liep voortdurend Erwin Albert te treiteren en T'Seyen trapte met een opvallende regelmaat naar de benen van Schönberger. Het was dan ook moeilijk om doelkansen te scheppen waardoor de thuisploeg in het eerste halfuur enkel gevaarlijk was met afstandsschoten maar doelman De Zutter wist wel raad met de pegels van Theunis en Jaspers. Wel had de bezoekende doelman geluk toen een schot van diezelfde Jaspers tegen de dwarsligger plofte. Toen zowat iedereen al aan rusten dacht gebeurde het dan toch. In 1 en dezelfde fase werden de schoten van Albert en Theunis afgeblokt maar in de herneming trof Patrick Schoofs wel raak met een knal van buiten het strafschopgebied : 1-0, meteen de ruststand.
Aan de rust werd de lichtgekwetste Crève vervangen door Weihrauch en bleef Winterslag in de tweede helft hardnekkig verdedigen om de verliesscore zo laag mogelijk te houden. Dat lukte vrij aardig tot de 64ste minuut. Een vlotte aanval via Maes en Albert belandde tot bij de mee opgerukte Baecke. Diens schot belandde tegen de staak maar de snelle Weihrauch was er als de pinken bij om de bal in twee tijden tegen de touwen te knallen : 2-0. Beveren was nu echt goed gelanceerd en de Limburgers verzuipten steeds meer en meer. Ruim een kwartier voor het einde vergreep doelman De Zutter zich aan de doorspurtende Albert.
Scheidsrechter Magerat wees resoluut naar de stip. Een klus voor Schönberger die vanop elf meter dan ook niet faalde : 3-0. Maar het feest voor de thuissupporters was daarmee nog niet afgelopen. Vijf minuten later knalde Eddy Jaspers nummer vier binnen na een knap getrapte hoekschop van de uitstekend ingevallen Weihrauch. Jaspers verdiende trouwens dat doelpunt want hij was zondagnamiddag beslist 1 van de betere spelers op het terrein.
Bij die 4-0 bleef het dus maar dat moet voor de Waaslanders ruimschoots voldoende zijn voor een halve finaleplaats, de vierde maal in de Beverse clubgeschiedenis.

De ploegen :
SK Beveren :
De Wilde, Jaspers, Garot, Maes, Baecke, Schoofs, Schonberger, Theunis, Creve (46' Weihrauch), Albert en Martens.
FC WINTERSLAG :
De Zutter, Houben, Deferm (79' Kaes), Vanlessen, Vitali, Huta (79' Van Woerkum), T'Seyen, Pierre Denier, Thijs, Heiligen en Lindsted.

Doelpunten :
44' Schoofs 1-0, 64' Weihrauch 2-0, 73' Schonberger 3-0 (penalty), 78' Jaspers 4-0.

Boekingen :
Pierre Denier, Garot, Deferm en Lindsted.

Scheidsrechter :
Magerat

Toeschouwers :
6000

PAUL THEUNIS :"EERSTE GOAL KWAM OP GEPAST MOMENT". Niemand die na de partij nog twijfelde over de kwafilicatie van SK Beveren voor de halve finales. Ook Paul Theunis gelooft niet dat zijn ex-club nog stokken in de wielen kan steken. "Het eerste doelpunt kwam op een ideaal moment", zei Paul achteraf. "Dat gaf ons alvast meer zelfvertrouwen en tegelijk bracht het Winterslag aan het wankelen. Daarenboven werden we na de rust heel wat gevaarlijker vanop links waar de snelheid van Weihrauch de Limburgse flankverdefigers nogal wat last bezorgde", aldus nog de Beverse middenvelder.