Woensdag 1 juni 1983 om 20.00 u

Beker van België, 1/2 finale heenwedstrijd

LOKEREN 1 - 3 SK BEVEREN

ERWIN ALBERT WIJST RICHTING HEIZEL.
De Wase bekerderby opende spetterend. De stadionklok had nog geen volledige ronde gemaakt toen Ronny Martens reeds alleen voor doelman Hoogenboom verscheen. De Beverse pocketspits besloot echter naast het doel. Het antwoord van Lokeren kwam via Verheyen maar diens knal werd met een briljante reflex van doelman De Wilde onschadelijk gemaakt. Bij de thuisploeg ontbrak Larsen trouwens met interlandverplichtingen maar maakte Bett wel zijn rentree. Beide ploegen bleven voluit gaan maar Lokeren was wel gevaarlijker. Van der Gijp omspeelde de Beverse libero Garot maar De Wilde zag het gevaar en gooide zich meteen in de schietbaan. Tien minuten voor de pauze kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Een voorzet van Verheyen werd door de Schot Bett diagonaal binnengekopt. Doelman De Wilde was machteloos : 1-0, meteen de ruststand.
Bij aanvang van de tweede helft bleef Lokeren doorgaan maar het schot van Gudjohnson ging net over het doel. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Een voorzet van Albert kwam via Somers tot bij Martens terecht die terug legde tot bij Theunis. Doelman Hoogenboom was kansloos tegen het staalharde schot van de Limburgse middenvelder. Vijf minuten later waren de bezoekers weer aan het feest. De alomtegenwoordige Stalmans bereikte Albert die met zijn rechter verwoestend uithaalde. De bal verdween in de linkerbenedenhoek van het Lokerse doel : 1-2. De thuisploeg was duidelijk aangeslagen en moest nu de wet van de sterkste ondergaan. Beveren deed nagenoeg alles wat het wilde. Zo was Martens dicht bij het derde doelpunt en moest Hoogenboom redding brengen op een kopbal van Jaspers na een voorzet van de ongrijpbare Albert. Lokeren was nu duidelijk een geklopte ploeg en dezelfde Albert kopte nog eens net over. Twee minuten voor afsluiten viel dan toch dat derde Beverse doelpunt. Martens trapte een vrije trap langs de Lokerse muur in de rechterbenedenhoek. Doelman Hoogenboom werd hier duidelijk in de steek gelaten door die Lokerse muur maar hoe dan ook stond de eindscore op het bord : 1-3. Een oververdiende zege voor de geelblauwen en toch wel een zeer riante uitgangspositie om zich voor de derde maal in de geschiedenis te plaatsen voor de bekerfinale.

De ploegen :
LOKEREN :

Hoogenboom, Laroy, Kristofte, Somers, Van Bergen (68' Van Veirdeghem), Tolmie, Bett, Mommens, Verheyen (76' Ingels), Van der Gijp en Gudjjohnson.
SK BEVEREN :
De Wilde, Jaspers, Garot, Lambrichts, Baecke, Stalmans, Schönberger, Theunis, Creve, Albert en Martens (89' Kusto).

Doelpunten :
35' Bett 1-0, 50' Theunis 1-1, 57' Albert 1-2, 89' Martens 1-3

Scheidsrechter :
Van Langenhove

Toeschouwers :
12000

DOELMAN FILIP DE WILDE : "MAKKELIJKE AVOND VOOR MIJ."
SK Beveren mocht zij bij de rust van de Wase derby gelukkig prijzen dat doelman De Wilde bij de pinken was in de eerste helft. Toch beweert Filip dat dit 1 van de gemakkelijkste wedstrijden van het seizoen was voor hem. "Ik was tenslotte maar vier keer in moeilijkheden waarbij het doelpunt van Bett", aldus Filip. "Ook Verheyen schoot nog eens keihard naar mij maar dat was vrijwel alles. Wanneer we de terugmatch geconcentreerd aanvangen, kan ons nog nauwelijks wat overkomen. Daar ben ik toch wel zeker van", aldus nog de Beverse doelman, die op dezelfde dag van de Wase derby zijn legerdienst heeft aangevat in Peutie.