Zondag 16 november 2003 om 14.00 u.

Beker van België, 1/16 finales

VW HAMME 1 - 3 KSK BEVEREN

IVORIANEN ZETTEN NA RUST ORDE OP ZAKEN.
De streekderby tussen Hamme en Beveren begon zoals algemeen werd verwacht. De bezoekers met veel balbezit en de thuisploeg loerend op de counter. Het eerste gevaar kwam dan ook van Beveren maar doelman Frans kende weinig problemen met de vrije trap van Touré. Het antwoord van Hamme liet niet lang op zich wachten maar op zijn beurt kon doelman Copa het schot van Flies vrij makkelijk onschadelijk maken. Meer sensatie net na het halfuur toen Eboué de bal beroerde met zijn arm in de zestien en scheidsrechter Anvion naar de stip wees.
Butera trapte de elfmeter echter in het bereik van Copa maar uit de daaropvolgende hoekschop kon Flies dan toch de score openen. De thuisploeg bleef doorgaan en luttele ogenblikken later trof Butera de paal zodat Beveren met die 1-0 ruststand niet echt mocht mopperen.
Ook na de pauze bleef Hamme dreigen en moest Copa al zijn kunnen tonen op een schot van Van Nieuwenhuyze. Wat later kende Beveren op zijn beurt pech toen een knal van Touré tegen de paal plofte maar het was toen al duidelijk dat een sneller en technisch Beveren de wedstrijd naar zich toe aan het trekken was.
Toch zat het wat mee voor de bezoekers toen Marco Né halfweg de tweede helft met een gelukje een vrije trap van Yapi Yapo in doel wist te verlengen.
Beveren was nu heer en meester en kwam net voor het ingaan van het laatste kwartier dan ook op voorsprong toen Boka een vrije trap vanop 25 meter staalhard voorbij doelman Frans vlamde. Diezelfde Boka leek nog de anti-held te worden toen hij wat later door de ref nogal goedkoop op een tweede gele kaart werd getrakteerd. Ondanks de numerieke minderheid kwam de zege van Beveren echter niet meer in gevaar. Integendeel, net voor afsluiten kon Yapi Yapo de 1-3 eindcijfers vanop de strafschopstip op het bord knallen na een strafschopfout van doelman Frans. Beveren dus in de volgende ronde en Hamme mocht beslist met opgeheven hoofd het terrein verlaten.

De ploegen :
VW HAMME :

Frans, Koppen, Colpaert, Pinson (80' Baert), Butera, Rydant (73' Dominique De Meyer), Vannyvel, Thomas De Meyer, Files (83' Rooms), Van Nieuwenhuyze en De Smet.
KSK Beveren :
Copa, Eboué, Demets, Arsène Né, Boka, Joss (62' Vleminckx), Touré, Marco Né, Diallo (82' Lardenoit), Yapi Yapo en Kaiper.

Doelpunten :
33' Flies 1-0, 66' Marco Ne 1-1, 73' Boka 1-2, 90' Yapi Yapo 1-3 (penalty).

Gele kaarten :
Rydant, Dominique De Meyer, Vannyvel, Thomas De Meyer, Touré en Boka.

Rode kaarten :
Boka (2× geel).

Toeschouwers :
3350

Scheidsrechter :
Ancion

TRAINER HERMAN HELLEPUTE :"MOEILIJK VOOR DE RUST."
"We wisten reeds bij de loting dat dit Hamme geen hapklare brok zou worden", zei Beveren-trainer Helleputte na afloop. "Voor de pauze speelden we te traag en te vaak door het centrum. Bij de rust konden we zelfs 2-0 achterstaan. Na de rust speelden we snediger en meer over de flanken. Na de gelijkmaker waren we heer en meester maar jammer toch van die lichte tweede gele kaart van Boka. Nu mist hij de uitwedstrijd tegen Lierse", aldus nog Helleputte.