Woensdag 17 maart 2004 om 20.30 u.

Beker van België 1/2 finale heenwedstrijd

ANDERLECHT 1 - 1 KSK BEVEREN

BETERE BEZOEKERS MOGEN HOPEN OP BEKERFINALE.
Anderlecht trekt volgende week bibberend naar Beveren voor de terugwedstrijd in de halve finales van de Belgische beker. De Brusselaars kregen in de heenmatch geen vat op de Ivorianen uit het Waasland. Beveren kwam zelfs verdiend op voorsprong maar een verder onzichtbare Jestrovic zorgde alsnog voor de gelijkmaker waardoor alles nog open ligt.
Van bij de aftrap in een schaars gevuld Constant Vanden Stock-stadion was het duidelijk dat alleen Beveren echt zin had in deze bekerpartij. Anderlecht moest tijdens het eerste halfuur het tiktakvoetbal van de technisch vaardige bezoekers volledig ondergaan. Bij de thuisploeg lukte vrijwel niets en de balverliezen en misverstanden stapelden zich op. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het doelgevaar in die periode enkel van de Beverse zijde kwam. Er was nog geen minuut gespeeld toen Tihinen slechts ten koste van een overtreding de opkomende Lolo kon af stoppen. Het dichtst bij een doelpunt kwam echter Romaric maar zijn knal vanop 25 meter scheerde de deklat. Pas vier minuten voor de pauze kon Anderlecht een eerste keer dreigen maar Jestrovic kon in extremis afgestopt worden door Lolo, ruststand 0-0 dus.
Anderlecht-trainer Broos greep in tijdens de rust en bracht Wilhelmsson en Bassegio in de ploeg. Trainer Helleputte van zijn kant had geen redenen om zijn ploeg te wijzigen en zag dat zijn spelers ook na de rust de betere combinaties op de mat legden. Anderlecht-doelman Peersman kende niet bepaald een rustige avond. Zo had hij alle moeite om een vrije trap van Badjan uit zijn doel te ranselen en moest hij even later opnieuw stevig aan de bak op een poging van Mahan. De tweede helft was al een heel eind gevorderd toen Beveren-doelman Copa zijn eerste fameuze redding moest verrichten en dit op een poging van Iachtchouk. Beveren reageerde met een snelle tegenaanval waarbij Kaiper oog in oog kwam te staan met Zetterberg. Dat de Zweed geen verdediger is bewees hij door de kwieke Kaiper nogal onhandig neer te halen. Scheidsrechter Ver Eecke wees kordaat naar de stip. Badjan stuurde Peersman naar de verkeerde hoek en bracht zijn team verdiend op voorsprong. Lang kon Beveren echter niet genieten van die voorsprong want vijf minuten later kon Jestrovic een voorzet van Vanden Borre ongehinderd voorbij een kansloze Copa koppen : 1-1. In de slotminuut had Romaric nog de winnende treffer aan zijn voet maar Peersman behoedde zijn club met een knappe voetreflex voor verder onheil zodat alle opties nog open blijven voor de terugwedstrijd op de Freethiel.

De ploegen :
Anderlecht :
Peersman, Vanden Borre, Tihinen, Deschacht, Lovre (46' Bassegio), Hasi (46' Wilhelmsson), Zetterberg, Zewlakow (70' Kolar), Iachtchouk, Aruna en Jestrovic.

Beveren :
Copa, Eboue, Stepanovs, Lolo, Boka, Badjan, Marco Ne, Seka, Mahan (85' Lardenoit), Romaric en Kaiper (77' Sanogo (81' Diallo )).

Doelpunten :
72' Badjan 0-1 (strafschop), 77' Jestrovic 1-1

ROMARIC : "WE KUNNEN IEDEREEN AAN."
Beveren-kapitein Romaric speelde een beresterke wedstrijd en was ongetwijfeld 1 van de beste acteurs in het Constant Vanden Stock-stadion. "Door mij de aanvoerdersband te geven, gaf de trainer mij heel veel verantwoordelijkheid", zei de Ivoriaanse spits achteraf. "Dat ligt me wel. Als deze ploeg in blok speelt en wanneer iedereen de opdrachten uitvoert, kunnen we iedere tegenstander aan. Dat is vandaag nog eens bewezen. De laatste vier weken spelen we op een hoog niveau. Hopelijk kunnen we dat volgende week in de return doortrekken en dan moet Anderlecht eraan", aldus nog Romaric.