Zondag 3 november 1974 om 15.00 u

Seizoen 1974-1975, 12de competitiewedstrijd

SK BEVEREN 3 - 1 SPORTING LOKEREN

HANS ENGBERSEN OPNIEUW AAN HET KANON.
Bij aanvang van deze derby bleek duidelijk dat neo-eersteklasser Lokeren niet onder de indruk was van de rijkere ervaring van Beveren. Het speelde vlot in een 4-4-2 opstelling met als meest opvallende figuur Wilfried Puis. Het uitstekende begin van de bezoekers leverde trouwens vrij vroeg een doelpunt op. Er waren nog geen tien minuten ver toen doelman Pfaff een voorzet van Puis niet voldoende kon afweren waardoor Devrindt kon profiteren om zijn ploeg met een gelukje op voorsprong te brengen : 0-1. De thuisploeg leek niet echt aangeslagen door deze vroege opdoffer en drong zijn tegenstander in het defensief. Verder dan wat afstandsschoten kwam Beveren echter niet en het moest trouwens ook op zijn hoede zijn voor de Lokerse counters waarmee de Beverse verdediging het soms best wat lastig mee had. Toch was het duidelijk dat Richard Verelst meer en meer vat kreeg op de Lokerse aanvaller Puis waardoor de Oostendenaar stilaan uit de wedstrijd verdween. Precies vijf minuten voor de rust mocht Engbersen vanop links een hoekschop trappen. Zijn draaibal bracht doelman Hoogenboom in de war en de Nederlander viel met de bal achterover in zijn doel. Scheidsrechter Goovaerts aarzelde niet en wees resoluut naar de middenstip ondanks het protest van Hoogenboom : 1-1, meteen de ruststand.
Even leek het er op als zou Lokeren de tweede helft beginnen zoals het in de eerste helft deed maar het duurde niet lang vooraleer Beveren de wedstrijd weer in handen nam en dat overwicht werd op het uur beloond al had de thuisploeg opnieuw wat hulp nodig van de bezoekende doelman. Deze maal liet Hoogenboom een voorzet van Jean Janssens uit zijn handen glippen waarop de goedgevolgde Van De Sompel simpel kon binnentikken. Lokeren had dus nog een halfuur om deze achterstand recht te trekken maar het geraakte steeds meer en meer in de greep van een gretig Beveren, ook al omdat Coninx uitstekend was ingevallen op het Beverse middenveld. Net bij het ingaan van het laatste kwartier werd de partij beslist en ditmaal was doelman Hoogenboom kansloos bij de treffer van Engbersen, meteen de tweede goal van de namiddag voor de Nederlandse goalgetter.
Door deze zege telt Beveren nu evenveel punten als de Wase buren waardoor beide clubs rustig meedraaien in de middenmoot van het klassement.

De ploegen :
SK Beveren :

Jean-Marie Pfaff, Van Goethem, Vangenechten, Buyl, Verelst, Van Gremberghe, Schrauwen, Van De Sompel (78' De Baere), Engbersen, De Raeymaeker (68' Coninx) en Jean Janssens.
Lokeren :
Hoogenboom, Ingels, Velkeneers, Verschueren, De Schrijver, Tielemans (18' Rogiers), Verheyen, De Koning, Hanssen, Devrindt en Puis.

Doelpunten :
8' Devrindt 0-1, 40' Engbersen 1-1, 61' Van De Sompel 2-1, 77' Engbersen 3-1

Scheidsrechter :
Goovaerts

Toeschouwers :
13000

HANS ENGBERSEN :" IK BEN EEN STORMRAM."
De Nederlandse aanwinst lijkt zijn draai op de Freethiel gevonden te hebben. Vorige week nog drie doelpunten in de bekerpartij tegen Waregem en nu dus twee treffers tegen rivaal Lokeren. "Men verwacht hier van mij vooral dat ik voor de doelpunten zorg. Ik hoop dat te kunnen waarmaken want ik weet dat ik geen technisch begaafde voetballer ben maar het vooral moet hebben van mijn inzet en werkkracht. Beveren heeft trouwens al genoeg technisch uitstekende spelers in zijn rangen zodat ze een stormram als mij wel kunnen gebruiken", aldus nog de Nederlandse aanvaller.