Woensdag 21 december 2005 om 20.30 u.

Beker van België, 1/8 finales

KSK BEVEREN 5 - 1 LOKEREN

BEVEREN SWINGT DE KERST IN.
SK Beveren staat in de kwartfinales van de Belgische beker. De verliezende finalist van twee jaar geleden won de Wase derby verdiend met ruime cijfers. Lokeren keerde met het schaamrood op de wangen terug richting Daknam. De Beverse coach Dufour wijzigde zijn elftal in vergelijking met vorige week op 1 plaats, Dissa nam de plaats in van Zezeto. De partij startte aan een hoog tempo.
Gervinho testte binnen de eerste vijf minuten Lazic tweemaal maar de Lokerse doelman was telkens bij de pinken. Aan de overkant kon Copa zich opwarmen aan een plukballetje van Bouchouari. Beveren had echter het meeste balbezit en combineerde niet onaardig. Op het halfuur kwam de thuisploeg dan ook verdiend op voorsprong. Tokpa kon na een geharrewar door een pak benen de bal over de doellijn frommelen : 1-0. Even later sloot scheidsrechter Allaerts de ogen toen diezelfde Tokpa in verdachte omstandigheden werd neergehaald door El Mouataz. Lokeren van zijn kant kon nauwelijks voor doelgevaar zorgen maar kwam op slag van rust toch totaal onverwacht op gelijke hoogte. Bance kon zich voor 1 keer ontdoen van zijn tegenstander en liet Copa kansloos met een harde knal : 1-1, meteen ook de ruststand.
Toeschouwers die tijdens de pauze te lang van de koffie hadden geslurpt zullen het zich beklaagd hebben want Beveren zette bij het begin van de tweede helft de Lokerse buren volledig schaakmat. Eerst poeierde Joseph-Augustin een hoekschop van Diallo in de winkelhaak en nauwelijks 1 minuut later scoorde Tokpa zijn tweede doelpunt van de avond met een strak schot dat in de benedenhoek van het Lokerse doel belandde. De Freethiel was dat derde doelpunt nog aan het vieren of daar was nummer vier al. Gervinho slalomde door de bezoekende defensie en duwde kalm de bal naast Lazic : 4-1. Drie Beverse doelpunten in nauwelijks drie minuten tijd, zelden of nooit meegemaakt op de Freethiel. De Lokerse aanhang kreeg het daarvan op de heupen en begon dan maar de zitjes af te breken. Na enkele charges van de politie keerde de rust echter terug in de tribunes. Ook op het terrein was het ondertussen rustig geworden maar toch zette uitblinker Gervinho de kers op de taart door een kwartier voor tijd zijn tweede doelpunt van de avond te netten : 5-1. Beveren vond het nu welletjes en zodoende kon Lokeren nog wat kansjes versieren maar scoren zat er niet meer in. De afscheidnemende Lokerse coach Muslin had het zich wellicht anders voorgesteld en vertrekt nu wellicht met een wrang gevoel naar zijn nieuwe werkgever. Beveren van zijn kant gaat ongetwijfeld een leuke kerst tegemoet.

de ploegen :
KSK Beveren :
Copa, Fontenette (46' Zito), Joseph-Augustin, Diabis, Mahan, Diallo (72' Pacheco), Junior, Tokpa, Seka, Gervinho en Dissa (77' Zezeto)

Lokeren :
Lazic, Madi (72' De Winne), Doll, Diallo, Zanzan, Mbaye, Kristinsson, Bouabe (50' Overmeire), El Mouataz (46' Jukic), Bouchouari en Bance

Doelpunten :
32' Tokpa 1-0, 45' Bance 1-1, 47' Joseph-Augustin 2-1, 48' Tokpa 3-1, 49' Gervinho 4-1, 75' Gervinho 5-1

Gele kaarten :
Jukic

Scheidsrechter :
Allaerts

Toeschouwers :
5000

BEVEREN-TRAINER DUFOUR : "DIT WAS NIET ONZE BESTE WEDSTRIJD ".
"Neen, dit was niet onze beste partij", zei de Beverse coach Dufour na de ruime zege van zijn ploeg. "Tegen Anderlecht, Club Brugge en Genk speelden we nog beter. Ik blijf daar rationeel in, het is niet omdat je vijf goals maakt , dat alles positief is. Natuurlijk ben ik blij vandaag. We toonden eindelijk de efficiëntie die we zo vaak missen. Of ik al droom van een nieuwe finale? Neen, in voetbal moet je je elke keer in vraag stellen en dat gaan wij nu ook doen", aldus de Beverse coach.