Zaterdag 17 februari 2007 om 18.00 u.

Seizoen 2006-2007, 22ste competitiespeeldag

KSK BEVEREN 3 - 2 LOKEREN

BEVERSE VECHTLUST REDT MEEUWS.
KSK Beveren is nog niet uitgeteld. Vechtend voor elke morzel Freethielgrond en met een mannetje minder werden de buren uit Lokeren verslagen en is Beveren dus weg van de voorlaatste plaats.
De partij kon nochtans niet slechter beginnen voor de thuisploeg. Na een afgeweken Beverse hoekschop konden liefst drie Lokerse spelers op doelman Copa afstormen. Enkel Lardenoit was er nog om zijn doelman bij te staan. Lardenoit takelde M'Bayo en hoewel de Beverse verdediger de bal leek te spelen , mocht hij van scheidsrechter Breda toch de douches opzoeken. Voor Kristinsson was het een koud kunstje om de elfmeter te verzilveren : 0-1. Beveren leek even van slag maar gaandeweg knokte het zich toch in de wedstrijd en werd daar kort voor de pauze voor beloond. Lokeren-doelman Lazic loste een vrije trap van Joseph-Augustin en Dissa was uitstekend gevolgd om de bordjes weer in evenwicht te brengen. Ruststand 1-1 dus.
Ook na de pauze bleef Beveren verder gaan op zijn elan terwijl een vrijwel zielloos Lokeren maar wat bleef aanmodderen. We waren pas zes minuten ver in de tweede helft toen Seka alleen voor Lazic werd afgezonderd. De Beverse middenvelder prikte de 2-1 tegen de netten en zette daarmee de Freethiel helemaal in de fik. De bezoekers reageerden nu wel maar Copa hield zijn ploeg tot tweemaal toe recht met geweldige reddingen en dit op een kopbal van Tambwe en op een vrije trap van Kristinsson. Beveren leek dus stand te houden maar tien minuten voor tijd kwam Lokeren toch langszij. Een hoekschop van Kristinsson werd door Carlos krachtig binnengekopt. Doelman Copa was deze maal kansloos : 2-2.
Over en uit voor Beveren, dacht iedereen , maar niets was minder waar. De mentale veerkracht van de jongens van trainer Meeuws was immers buitengewoon. In de laatste minuut zette de pas ingevallen Tokpa zijn ploegmaat Dissa op weg naar het Lokerse doel. De Malinese spits vloerde Lazic voor de tweede maal en de drie punten waren binnen. De Beverse supporters, die al heel de wedstrijd achter hun ploeg stonden, wisten met hun vreugde geen blijf.
Door deze overwinning is Beveren nu weg van de voorlaatste plaats en die weinig benijdenswaardige plaats valt nu Lokeren te beurt. Walter Meeuws zit weer wat steviger in het zadel en dankte zijn spelers na de partij dan ook uitgebreid voor hun werklust en inzet.

De ploegen :
KSK BEVEREN :

Copa, Lardenoit, Van Hoyweghen, Joseph-Augustin, Mahan, Seka (78' Arunina), Ouattara, Macquet, Snoeckx, Dissa en Gervinho (88' Tokpa).

Lokeren :
Lazic, Madi (72' Camara), Carlos, Vukomanovic, El Mouataz, Duffe (59' Diedhiou), Kristinsson, M'Bayo, Filipovic, Tambwe en Armoumen (35' Hasi).

Doelpunten :
6' Kristinsson 0-1 (penalty), 38' Dissa 1-1, 52' Seka, 81' Carlos 2-2, 90' Dissa 3-2.