Seizoen 1997 -1998, 32ste competitiewedstrijd

KSK BEVEREN 3 - 0 LOKEREN

GEELBLAUW STAP DICHTER BIJ BEHOUD.
Veel sfeer en een ruime belangstelling voor deze Wase derby, die voor beide teams van groot belang was. Lokeren knokt voor een Europees ticket en Beveren vecht voor het behoud.
De partij startte snel met meteen een fraaie actie van Koller. De bezoekers gingen met drie spitsen vrank hun kans maar het was wel de thuisploeg die een droomstart maakte. Simba recupereerde de bal en stuurde de snelle Jancula weg. De slimme Slovaak ontdeed zich van Staelens en schoof de bal door naar Van Den Eede. De lange spits lokte doelman Peeters uit zijn doel en trapte dan kalm binnen : 1-0 na zes minuten. Lokeren reageerde via Vonasek en Koller maar doelman Lemmens was telkens attent. Het duel bleef spannend en boeiend om volgen met leuke combinaties aan beide kanten. Puglits probeerde het tevergeefs met een lobbal terwijl aan de overzijde een vrije trap van Janssens tot bij Koller werd verlengd maar de boomlange Tsjech miste.
De bezoekers beukten wel maar de thuisploeg begaf niet en vooral Jancula bleef een boeman voor de Lokerse defensie. We gingen dus de rust in met een 1--0 voorsprong voor Beveren.
Lokeren-trainer Reynders stuurde tijdens de rust bij. Hij hield Staelens in de kleedkamer en stuurde met Lisasi een extra spits in de wei. Dit resulteerde niet meteen in meer Lokerse dreiging. Integendeel, het wedstrijdbeeld kreeg zelfs een verrassende wending. Het waren de jonge Beverse veulens die in het vierde kwartier de partij in handen namen. De partij was ondertussen een echte cupmatch geworden want beide ploegen knokten op leven en dood. Van Geneugden miste een unieke mogelijkheid op de gelijkmaker maar de Beverse verdediging hield goed stand en vooral Van Hoyweghen (met hoofdblessure) speelde een schitterende partij en hield Koller nagenoeg volledig uit de partij. Halfweg de tweede helft haalde Beveren-trainer Gzil de leeggestreden Van Den Eede van het terrein en gooide joker Torken in de strijd. De Nederlander liet zich niet onbetuigd en benutte tien minuten later een rebound op een poging van Simba om zijn ploeg op een 2-0 voorsprong te brengen. De Freethiel kraakte in al zijn voegen en de gemoederen raakten steeds meer en meer verhit. Zeker toen een doelpunt van Koller werd afgekeurd wegens buitenspel en Budka rood kreeg voor een wilde charge op de mee opgerukte Van Hoyweghen. Lisasi trog nog wel de onderkant van de lat maar het was wederom Torken die zijn ex-club de doodsteek gaf door zijn tweede goal van de avond binnen te knikken :3-0, meteen de eindstand. Door deze verdiende zege is Beveren nu wel heel dicht bij het behoud terwijl Lokeren van zijn kant zijn Europese ambities een groot stuk ziet verminderen.

de ploegen :
KSK BEVEREN :

Lemmens, Scalia, Van Ophuizen, Van Hoyweghen, Smet, Vlaminck (74' Jansta), Puglits, Dhont, Simba (86' Imagbudu), Jancula en Van Den Eede (67' Torken).

LOKEREN :
Peeters, Gysbrechts, Staelens (46' Lisasi), Janssens, Vonasek, Penicka, Budka, Van Geneugden, Van Dender (78' Stojanovic), Ekakia en Koller.

Doelpunten :
6' Van Den Rede 1-0, 76' Torken 2-0, 89' Torken 3-0

REMCO TORKEN :"DIT DOET DEUGD."
De champagne vloeide welig in de Beverse kleedkamer, hoewel de redding nog niet voltooid is. Torken genoot er met volle teugen van. "Dit is een belangrijke zege en het is vooral leuk omdat ik twee keer scoor tegen Lokeren waar ik indertijd onheus ben behandeld door Fi Vanhoof. Ik zit kapot maar voel de pijn nu niet. Drie weken sukkelde ik met een liesblessure, dan mis je natuurlijk wedstrijdritme. De trainer joeg me in de strijd en het is gelukt. Dit doet deugd, nu nog 1 puntje en Beveren is gered", aldus nog de Nederlandse spits.