Zondag 25 januari 1976 om 15.00u

Seizoen 1975 - 1976, 21ste competitiewedstrijd

SK BEVEREN 2 - 1 LOKEREN

INVALLER TOON PFAFF BESLIST DE PARTIJ.
De omstandigheden in acht genomen, kreeg het talrijk opgekomen publiek ruimschoots waar voor hun geld. Het besneeuwde Freethielterrein lag er immers op verschillende plaatsen spiegelglad bij. Het werd niettemin een boeiende en vooral sportieve derby want scheidsrechter Van Melkebeke diende geen enkele kaart uit zijn broekzak te toveren. Uiteindelijk trok Beveren aan het langste eind en dat was toch wel terecht want de thuisploeg voetbalde de meeste doelkansen bij elkaar, was sterker in de duels en had ook de beste speler op het veld in zijn rangen namelijk Jaak Roelandt.
De geelblauwen kwamen net na het verstrijken van het eerste kwartier op voorsprong. Een schot van Roelandt werd door kapitein Janssens met het hoofd gedevieerd waardoor de totaal verraste Hoogenboom nog wel de bal kon aanraken maar niet kon beletten dat het leer tegen de netten belandde : 1-0.
De bezoekers kozen nu ook voor het offensief en dat kwam het spektakel zeker ten goede. Kort voor rust kwam Lokeren bijna langszij maar doelman Pfaff had een uitstekende redding in huis op een schot van Verheyen. Ruststand 1-0 dus.
Kort na de pauze was de Beverse doelman dan toch verslagen. Na een vrije trap en door een missertje van Van Goethem kwam Devrindt in balbezit en die kende geen genade , 1-1 na 50 minuten.
Nadat beide ploegen enkele doelkansen hadden verkwanseld bracht trainer Braems een kwartier voor tijd zijn joker Toon Pfaff tussen de lijnen. En of het een succeswissel zou worden. De oudere broer van Jean-Marie stond amper enkele minuten op het terrein toen hij een voorzetschot van Janssens in doel wist te verlengen : 2-1 en een daverende Freethiel als gevolg. De bezoekers leken nu duidelijk aangeslagen waardoor de thuisploeg nog enkele wenkende doelkansen wist te scheppen maar zowel Stevens als Toon Pfaff kregen het derde verlossende doelpunt niet op het scorebord. Het bleef uiteindelijk bij deze nipte maar verdiende zege voor Beveren dat nu alleen op de vierde plaats prijkt. SK Beveren bezit op heden trouwens over de minst gepasseerde verdediging. Het incasseerde slechts 11 doelpunten in 21 partijen en dat is de helft van wat leider Club Brugge tot dusver heeft moeten incasseren. Toch wel indrukwekkende cijfers van de Freethielploeg.

De ploegen :
SK BEVEREN :

Jean-Marie Pfaff, Van Goethem, Vangenechten, Buyl, Verelst, Roelandt, Schrauwen, Van Gremberghe (30' Coninx), Stevens, De Baere (75' Toon Pfaff) en Jean Janssens.

LOKEREN :
Hoogenboom, Van Lessen, Velkeneers, Dalving, Everaert, De Koning, De Schrijver, Verheyen, Puis, Devrindt en Lubanski.

Doelpunten :
16' Jean Janssens 1-0, 50' Devrindt 1-1, 79' Toon Pfaff 2-1

Toeschouwers :
15000

Scheidsrechter :
Van Melkebeke

JEAN-MARIE PFAFF :" DE SFEER BIJ SK BEVEREN IS SCHITTEREND."
De Beverse doelman Jean-Marie Pfaff kende niet bepaald een drukke namiddag tegen de buren uit Lokeren maar wat hij deed was voortreffelijk. Tegen het doelpunt van Devrindt was hij trouwens kansloos. Niet zonder reden wordt Pfaff dan ook door velen vooruitgeschoven als opvolger van de huidige nationale doelman Piot. Al beseft Pfaff dat voetballen in een grote club hem dichter bij een Heizelcap zou brengen.
"Ik heb daar al vaak over nagedacht", aldus Pfaff. "Maar ik zal toch lang nadenken eer ik Beveren verlaat. Onze winkel draait steeds beter en verhuizen naar een concurrerende club zou ons wellicht veel klanten doen verliezen. Bovendien is de sfeer bij Beveren schitterend en dat speelt voor mij ook een grote rol. Ik ben een heel gevoelig type en ik moet mij omringd voelen door mensen die ik kan vertrouwen", aldus nog een tevreden Jean-Marie.