Zondag 12 november 1978 om 15.00 u.

Seizoen 1978-1979, 12de competitiespeeldag

SK BEVEREN 3 - 0 SC LOKEREN

STERK BEVEREN NU ALLEEN LEIDER .
Een derby tussen de twee Waaslandse eersteklassers is zelden een confrontatie voor juffertjes. Dat bleek zondag op de Freethiel niet anders. Reeds in de eerste minuut zat het spel op de wagen toen Jean Janssens door zijn bewaker Hanssens omhoog werd geschopt. Een kreupele Janssens stond nog maar pas terug tussen de lijnen toen een levensgrote kans voor zijn voeten rolde doch de Beverse kapitein talmde te lang om aan te leggen. Nadat Larsen in volle ren doelman Pfaff omver kegelde begon de thuisploeg zijn beste voetbal boven te halen. Vooral Bert Cluytens toonde zich bijzonder bedrijvig en draaide als een wervelwind voorbij zijn cipier Mommens. Eerst werden zijn voorzetten nog gemist door Janssens en Stevens maar halfweg de eerste helft werd zijn center onvoldoende weggewerkt door de Lokerse defensie waardoor Janssens kon profiteren om zijn ploeg verdiend op voorsprong te brengen : 1-0. De bezoekers vonden niet meteen een antwoord en ondergingen duidelijk de wet van de sterkste tot aan de rust. Het bleef echter wel bij dat ene doelpunt voor de pauze. Maar ook in de tweede helft bleef Beveren rustig op zijn elan verder gaan en slechts tien minuten volstonden om zich op een veilige voorsprong te trappen. Erwin Albert, die net daarvoor aan een aanslag ontsnapte van Velkeneers, toonde in de 55ste minuut zijn opportuniteit toen hij gepast doorspurtte op een voorzet van Stevens en doelman Hoogenboom verschalkte met een deviatie : 2-0. Beveren op rozen dus want het was duidelijk dat dit Lokeren niet in staat was om de thuisploeg te verontrusten. Ondanks de twee wissels die trainer Braems doorvoerde bleef Beveren domineren en het kende zelfs de weelde om zijn draaischijf Schonberger een kwartier voor tijd van het veld te halen. In de slotminuten stevende geelblauw zelfs nog naar een ruimere zege. Hofkens, die Verheyen volledig uit de wedstrijd had gehouden, kon een voorzet van invaller Truyens meepikken om vervolgens de bal over Hoogenboom tot tegen de netten te prikken : 3-0. Een meer dan verdiende zege voor SK Beveren dat zich daarmee tot de fiere leider in het klassement bombardeerde. De ploegen :
SK Beveren :

Jean-Marie Pfaff, Jaspers, Vangenechten, Buyl, Baecke, Hofkens, Schonberger (75' Truyens), Cluytens, Jean Janssens, Stevens en Albert.

Lokeren :
Hoogenboom, Velkeneers, Janssens, Dalving, Somers, Verheyen, Nollet (59' Ingels), Mommens, Gudjohnson, Lubanski en Larsen (59' Cornelissen).

Doelpunten :
23' Janssens 1-0, 55' Albert 2-0, 88' Hofkens 3-0.

DE FRISHEID IS ER WEER !
Begrijpelijk dat de Beverse trainers Robert Goethals en Rik Pauwels met hun geluk geen blijf wisten na de ruime 3-0 overwinning van hun spelers. De euforie van de jongste weken begint ook voor hen zwaar door te wegen, al trachten zij steeds het hoofd koel te houden. Voor Goethals kost het geen moeite om bescheiden en realistisch te blijven al kan hij er nu niet meer onderuit te bekennen dat het huidige Beveren naast de besten mag staan en dat er in het sterk samengeklit team geen zwakke schakels te bespeuren vallen. Robert verheugde er zich vooral over dat zijn spelers de frisheid in hun spel hebben terug gevonden nadat die vorige week op het Kiel enigszins was verdwenen. Volgende week staat er trouwens de steeds moeilijke verplaatsing naar Winterslag op het programma.