Zaterdag 6 december 1997 om 20.00 u

Seizoen 1997-1998, 15de competitiespeeldag

LOKEREN 1 - 2 KSK BEVEREN

DIT BEVEREN DEGRADEERT NIET
Na een matige derby waarin Beveren een sterke eerste en een slimme tweede helft speelde, konden de jongens van Gzil hun eerste uitoverwinning van het seizoen vieren en daar viel niets op aan te merken.
De thuisploeg begon nochtans goed aan de partij en op een voorzet van Van Dender kopte Koller maar net naast. Na die goede opening van Lokeren begon Beveren echter meer greep op de wedstrijd te krijgen en vooral Simba profiteerde van de ruimte op de flanken en zorgde meermaals voor gevaar. Zo kon hij tweemaal Torken bedienen maar de Nederlander sprong nogal onzorgvuldig om met die kansen. Op het halfuur was het dan toch raak. Budka speelde voor sinterklaas en bediende ongewild zijn ex-ploegmaat Torken. Bij Lokeren wist men onmiddellijk hoe laat het was want zulke foutjes laat de bonkige Nederlandse spits nooit onbestraft. Een verdiende voorsprong voor de bezoekers. De thuisploeg schoot plots wakker en ging nog voor de rust op zoek naar de gelijkmaker maar Janssens stuitte tweemaal op een sterke doelman Velkeneers. Ruststand 0-1 dus.

De pauze deed de thuisploeg blijkbaar goed en met Boeka- Lisasi in de plaats van een bleke Snoeckx begon het opnieuw furieus. Het kwam dan ook bijna aan de gelijkmaker maar Smet kon een poging van Boeka-Lisasi nog net voor de doellijn wegwerken. Lang duurde dat offensief trouwens niet en al vlug nam Beveren het middenveld weer in handen met vooral een sterke Pister en Smid. Halfweg de tweede helft schilderde Pister een vrije trap op het hoofd van Dhont en deze kopte keihard raak. Het eerste doelpunt van Bert in de hoogste afdeling. Beveren zat op rozen nu en liet het initiatief aan de thuisploeg. Zo belandde een vrije trap van Budka op de lat en kon Boeka-Lisasi zelfs de score nog milderen maar verder kwam Lokeren niet en zodoende moest de thuisploeg ontgoocheld afdruipen.
Deze puike prestatie van geelblauw laat niet vermoeden dat het wel degelijk onderaan het klassement bengelt. Maar trainer Gzil had zeker geen ongelijk toen hij na de partij zei dat dit Beveren een kans heeft om in eerste te blijven mits het steeds deze discipline en werkkracht naar voor kan brengen.

De ploegen :
Lokeren :

D'Hondt, Gysbrechts, Staelens (72' Musa Kanu), Janssens, Van Dender, Snoeckx (46' Lisasi), Penicka, Budka, Van Geneugden, Vonasek en Koller.

KSK BEVEREN :
Velkeneers, Scalia, Smet, Van Ophuizen, Van Hoyweghen, Belligh, Dhont, Pister, Smid, Simba en Torken (70' Van Den Eede).

Doelpunten :
31' Torken 0-1, 69' Dhont 0-2, 90' Lisasi 1-2

DAVID VAN HOYWEGHEN : "HOOGSPRINGEN".
"Lokeren probeerde met lange ballen Koller aan te spelen maar dat lukte niet. Dit is de grote verdienste van David Van Hoyweghen", zei Pister na afloop en gelijk had hij. "Het was precies een wedstrijdje hoogspringen", lachte Van Hoyweghen. "Er is een serieuze ommekeer merkbaar. Enkele weken geleden was Beveren op sterven na dood maar nu kunnen we van iedereen winnen. Pister op het middenveld en Van Ophuizen op de liberoplaats is een goede tactische zet van Gzil", aldus nog een gelukkige David Van Hoyweghen.