Tweede afdeling, 24ste competitiespeeldag

KSK BEVEREN 6 - 1 FC TIELEN

Doelpuntenkermis op de Freethiel !
Beveren-trainer Paul Theunis hield voor deze partij zijn twee grote spitsen Van Den Eede en Essende op de bank en posteerde vrij verrassend Gunther Sterckx diep in de spits, geflankeerd door Thoelen op rechts en de Roemeen Cornateanu op links.
Tielen leek de honderdtwintig bekervoetbal tegen Lierse en de daaraan gekoppelde viering van de kwafilicatie bij het begin van de partij goed verteerd te hebben want de eerste kans was voor de bezoekers. Doelman Frans moest reeds na twee minuten plat om de openingstreffer van Eshun te vermijden. Maar na die fase kwamen de bezoekers nog nauwelijks in het stuk voor. Beveren schakelde een versnelling hoger en legde de ene fraaie combinatie na de andere op de grasmat. Tielen hield stand tot halfweg de eerste helft want dan begon Sterckx zijn duivels te ontbinden. Een voorzet van Damman belandde bij Cornateanu die doorkopte tot bij Sterckx die doelman Roosen geen schijn van kans liet : 1-0. Die treffer werkte duidelijk bevrijdend voor de thuisploeg want voor de rust vielen er nog drie Beverse doelpunten. Op het halfuur werd Sterckx opnieuw met het hoofd bediend, ditmaal doorThoelen, en ook nu had de bezoekende doelman geen antwoord op de afwerking van Sterckx.
Luttele minuten later lukte spelmaker Smid de fraaiste treffer van de avond toen hij een gemeten voorzet van Cornateanu hard binnenknalde : 3-0. Pal voor de rust lukte Sterckx zijn derde doelpunt van de avond toen hij een terugspringende kopbal van Thoelen tegen de dwarsligger succesvol overnam : 4-0, meteen de ruststand.

De tweede helft was pas afgetrapt toen De Peuter de eerredder voor zijn ploeg lukte maar meer zat er voor de jongens van trainer Put niet in. Het was integendeel de thuisploeg die zijn voorsprong verder kon uitdiepen.
Net voor het uur begon Pister op eigen helft aan een magistrale solo om tenslotte doelman Roosen kansloos te laten : 5-1. Beveren vond het nu duidelijk welletjes en schakelde naar een lagere versnelling. Toch slaagde geelblauw erin om nog éénmaal te scoren. Tien minuten voor tijd kopte Cornateanu aan de tweede paal de zesde Beverse treffer tegen de touwen, meteen de eerste treffer voor de Roemeen dit seizoen.
Een half dozijn doelpunten in één wedstrijd, een nog nooit geziene weelde dit seizoen voor de Waaslanders en door deze ruime overwinning klimt Beveren nu op naar de derde plaats op nauwelijks één punt van leider Westerlo. Eén ding is duidelijk : dit Beveren doet weer volop mee voor de titel.

De ploegen :
KSK Beveren :

Frans, Damman (59' Dillens), Volckerick, Massagie, Belligh, Thoelen, Dhont (82' Essende), Smid, Pister (76' Van Den Eede), Cornateanu en Sterckx.

Tielen :
Roosen, Walschaerts (46' Stefanski), Janssen, Van de Mierop, Smolders, Caluwé, De Peuter (59' Leo), Bollaerts, Alentijns, Delen (46' Nwachukwu) en Eshun.

Doelpunten :
23' Sterckx 1-0, 30' Sterckx 2-0, 35' Smid 3-0, 44' Sterckx 4-0, 46' De Peuter 4-1, 57' Pister 5-1, 36' Cornateanu 6-1