Seizoen 2004-2005, UEFA-beker 2de ronde groep G , 1e wedstrijd

KSK BEVEREN 1 - 5 VFB STUTTGART

Duitse les in efficiëntie.
KSK Beveren verloor donderdagavond kansloos met 1-5 tegen het Duitse Stüttgart.
Geen schande, want de Duitse competitieleider heeft een budget dat tien keer groter is dan dat van de Waaslanders. Beveren speelde behoorlijk mee maar illustreerde opnieuw zijn scorend onvermogen en kreeg een dodelijk lesje in efficiëntie.
Na een evenwichtig begin, met een fraaie actie van gelegenheidslinksachter Lardenoit en een lob van Sanogo die net naast ging, sloeg Stüttgart na tien minuten een eerste keer dodelijk toe. Hinkel legde vanop rechts terug op Cacau, die droog naast de kansloze Copa binnentrapte : 0-1. Beveren bleef aardig combineren op het middenveld maar echt doelman Hildebrand verontrusten was er niet bij. Integendeel, vijf minuten voor de rust werd de score verdubbeld. Copa voorkwam nog in eerste instantie een own-goal van Romaric maar Kuranyi kon de rebound simpel binnentikken : 0-2. Even later kreeg Sanogo een unieke kans op de aansluitingstreffer maar Moussa miste jammerlijk.
Ruststand 0-2 dus.

Kort na de pauze werd de partij beslecht toen Cacau zijn tweede doelpunt van de avond lukte na een prima actie van Hleb. Maar ook met die grote achterstand toonde Beveren zich niet van slag. Stevig aangemoedigd door de fans bleven de geelblauwen voor de aanval kiezen maar zowel Sanogo als Romaric (tot driemaal toe) vonden de Duitse doelman op hun weg. Een kwartier voor tijd was het aan de overkant wel raak.
Lahm bracht met een fantastisch afstandsschot de 0-4 op het bord. Nadat een lob van Sanogo onschadelijk werd gemaakt door Hildebrand was het vijf minuten voor tijd dan toch raak voor Beveren. Romaric poeierde een vrije trap op een formidabele manier in de winkelhaak : 1-4. Een meer dan verdiende eerredder voor de thuisploeg maar de Duitsers kenden geen medelijden met de Waaslanders en zo scoorde invaller Szabics in blessuretijd nog een vijfde Duitse doelpunt : 1-5, meteen de eindstand.
Een zwaar verdict toch wel voor een moedig Beveren en de Beverse Ivorianen zullen nu wellicht wel beseffen dat ze nog wat te kort komen voor de Europese top.

De ploegen :
KSK Beveren :

Copa, Badjan, Eboué, Diabis, Lardenoit, Seka (66' Tokpa), Junior, Marco Né, Diallo, Romaric en Sanogo (87' Vleminckx).
VFB Stüttgart :
Hildebrand, Hinkel, Delpierre, Babbel, Lahm, Meissner, Soldo (46' Vranjes), Hleb, Heldt (77' Tiffert), Kuranyi (59' Szabics) en Cacau.

Doelpunten :
10' Cacau 0-1, 40' Kuranyi 0-2, 53' Cacau 0-3, 76' Lahm 0-4, 86' Romaric 1-4, 90' Szabics 1-5