Donderdag 2 december 2004 om 20.45 u.

Seizoen 2004-2005, UEFA-beker 2e ronde Groep G, 3de wedstrijd

KSK BEVEREN 0 - 3 BENFICA LISSABON

Bestolen en uitgeschakeld.
Beveren wou deze keer te allen tijde een afstraffing vermijden maar vooraleer het goed en wel besefte, hing geelblauw reeds na drie minuten in de touwen. Deze keer echter niet door eigen falen maar wel door een bedenkelijke beslissing van scheidsrechter Hansson. De Zweedse ref zag een strafschop in de duik van de Noorse spits Karadas. Doelman Copa dook naar een te korte terugspeelbal van Mahan en kwam zo in contact met Karadas. Penalty en rood voor Copa, van een opdoffer gesproken. Omdat tweede doelman Volders zich kwetste op de laatste training, kwam de amper 17-jarige Davino Verhulst in het Beverse doel. De jongeling was kansloos bij de strafschop van Simoa : 0-1 na vier minuten. Beveren moest even van deze uppercut bekomen maar kreeg een kwartier later opnieuw een tik om de oren toen de Sloveen Zahovic alleen voor Verhulst verscheen en rustig afwerkte : 0-2 en wedstrijd gespeeld.
Dat was meteen ook de ruststand, mede door enkele knappe tussenkomsten van de Beverse doelman.

Na de pauze begon Beveren, onder impuls van een geweldige Junior, goed te voetballen.
Kansen leverde dat niet meteen op maar er zat toch weer pit in de wedstrijd.
Doch even voor het uur sloegen de bezoekers opnieuw hard toe toen Zahovic zijn tweede doelpunt van de avond lukte, ditmaal onder massaal Bevers protest voor buitenspel. Even werd weer gevreesd voor een nieuwe afstraffing maar in tegenstelling tot in Zagreb speelde Sportkring met negen veldspelers en een jeugdige doelman meer dan behoorlijk. Zo kreeg Sanogo in de slotfase nog de beste kans maar een eerreddend doelpunt werd de Ivoriaanse spits niet gegund. Zo bleef het dus bij 0-3 en door dit resultaat is Benfica nu al zeker van de volgende ronde terwijl voor KSK Beveren, met nog één wedstrijd te gaan, het Europese sprookje over is.
De Zweedse scheidsrechter, van zijn kant, nam afscheid van de Freethiel onder politiebescherming.

De ploegen :
KSK Beveren :

Copa, Badjan, Lardenoit, Eboué, Mahan, Junior (90' Bou-sfia), Marco Né, Diallo (61' Seka), Romaric, Arunina (4' Verhulst) en Sanogo.
Benfica Lissabon :
Moreira, Joao Pereira, Luisao, Ricardo Rocha, Dos Santos, Aguiar, Almeida (26' Geovanni), Fernandes, Simao, Zahovic (78' Everson) en Karadas (74' Sokota).

Doelpunten :
4' Simoa 0-1 (pen.), 20' Zahovic 0-2, 58' Zahovic 0-3

7000

AMPER 17-JARIGE DAVINO VERHULST DEBUTEERT IN EERSTE ELFTAL.
"Ik deed het in mijn broek".
Veel verbazing toen bleek dat niet de geblesseerde Volders maar de pas 17-jarige Davino Verhulst op de bank mocht plaatsnemen voor het UEFA-cupduel met Benfica.
Nog meer verbazing toen na drie minuten Copa rood kreeg en Davino meteen zijn officieel debuut mocht maken in het Beverse A-elftal.
"Mijn bloed begon te stollen en mijn benen trilden dat het niet meer mooi was. Ja, ik deed het in mijn broek", vertelt de jongeling. "Gelukkig had ik niet veel tijd om nerveus te worden want ik moest meteen voor die penalty gaan staan. Nadat ik mijn eerste bal had gepakt, stond ik relaxed te keepen. Ik heb mijn best gedaan, zo kalm mogelijk gebleven en op het gevoel gespeeld", aldus nog de piepjonge Verhulst.