Seizoen 2007-2008 tweede afdeling, 13de competitiespeeldag

VIRTON 1 - 2 KSK BEVEREN

Beveren staat op in dolle slotfase.
Beide teams begonnen aan deze belangrijke partij zeer voorzichtig en op de niet al te best bespeelbare grasmat viel er in het eerste kwartier nauwelijks iets te beleven.
De thuisploeg probeerde met lange ballen Koita te bereiken maar die had het meestal aan de stok met Manga en liet zich al te vaak ostentatief vallen. Beveren toonde zich halfweg de eerste helft voor het eerst echt gevaarlijk maar thuisdoelman Leyder verhinderde met een knappe reflex de openingstreffer van Sandy Martens. Kort na het halfuur kwam de thuisploeg eerder onverwacht op voorsprong toen Do Rosario vanop 20 meter een vrije trap rechtstreeks in doel schoot. Doelman Deelkens bleef aan de grond genageld en zo leidde de thuisploeg aan de rust met 1-0.

Beveren begon noodgedwongen het bedrijvigst aan de tweede helft maar verder dan een knal van Martens hoog over doel kwamen de Waaslanders niet. Virton op zijn beurt pakte uit met een sterk vijfde kwartier. Zo schoot Belhocine voorlangs en moest Deelkens een kopbal van Detremmerie van onder de lat weghalen. Het laatste offensieve wapenfeit van de Luxemburgers viel een kwartier voor tijd te noteren toen een schot van Gustin niet zo ver naast de paal buiten vloog. Ondertussen had Beveren-coach Czerniatynski reeds alles op alles gespeeld door twee extra spitsen in het veld te brengen. Zo moesten Sadio Ba en Diabis dus de plaats ruimen voor De Munter en Arunina. Virton moest nu achteruit maar het hield achteraan alles goed gesloten zodat het leek alsof er aan de stand niets meer zou wijzigen tot Beveren in acht dolle laatste minuten alsnog het laken naar zich toe kon trekken.
Eerst profiteerde Tokpa van een blunder van Gustin om invaller De Munter te bedienen die niet aarzelde en kurkdroog binnenschoot : 1-1. In de derde minuut van de blessuretijd gebeurde dan het onwaarschijnlijke. Snoeckx trapte vanop de middellijn een vrije trap richting penaltypunt waar Martens het hoogst sprong en de bal met een hoge boog over de wanhopige Leyder in doel kopte : 1-2. Onvoorstelbare vreugde natuurlijk bij de Beverse spelers en de enkele honderden meegereisde supporters maar doffe ellende bij de thuisploeg uiteraard.

De ploegen :
Virton :

Leyder, Godart, Bartholome, Gustin, Do Rosario (89' Van de Sande), Dupuis, Belhocine, Hareau (8' Detremmerie), Guerenne (67' Nicot), Bendaha en Koita.
KSK Beveren :
Deelkens, Lardenoit, Manga, Zito, Ba (70' Arunina), Theunis, Diabis (70' De Munter), Tokpa, Snoeckx, Ibou en Martens.

Doelpunten :
33' Do Rosario 1-0, 85' De Munter 1-1, 93' Martens 1-2