Zaterdag 23 november 1996 om 20.00 u.

Tweede afdeling : 15de competitiespeeldag

VC WESTERLO 1 - 2 KSK BEVEREN

Van Den Eede slaat toe in blessuretijd.
Beveren nam in deze attractieve partij de beste start maar verder dan een gekraakt schot van Essende kwamen de Waaslanders niet. De Zaïrese spits had van trainer Theunis trouwens de voorkeur gekregen op Sterckx, die de laatste weken wat minder scherp liep te voetballen. Stilaan geraakte de thuisploeg toch beter in de wedstrijd en was er een attente doelman Frans nodig op pogingen van Thijs en Burg. Toch bleven de beste kansen in de eerste helft voor Beveren. Zo moest doelman Rondags plat op een schot van de Roemeen Cornateanu en miste Essende net na het halfuur een unieke mogelijkheid op aangeven van spelmaker Smid. Frans had wel nog eens een knappe redding in huis op een afstandsschot van Van de Weyer maar net voor de rust kwamen de Waaslanders niet onverdiend op voorsprong. Uitblinker Van Den Eede schilderde de bal op het hoofd van Essende die deze keer niet miste : 0-1, meteen de ruststand.

De thuisploeg kwam duidelijk beter geïnspireerd uit de kleedkamer en zorgde dan ook voor het eerste gevaar. Een 25 meter-schot van Thijs schroeide echter de vuisten van Frans waarop Ferreira van dichtbij de rebound miste. Beveren moest nu duidelijk gas terugnemen terwijl Westerlo verwoed bleef aanvallen wat een kwartier voor tijd dan ook de verdiende gelijkmaker opleverde. Na een knappe actie van Burg kon Wilmssen de bordjes in evenwicht brengen. We gingen dus nog een spannend slotkwartier tegemoet maar veel doelkansen vielen er niet meer te noteren. Wel vond Ferreira nog eens een uitstekend keepende Frans op zijn weg maar het leek toch of beide ploegen zich konden verzoenen met de gelijke stand. Dat was echter zonder de blessuretijd en Bart Van Den Eede gerekend. Een verre intrap belandde in het Westelse doelgebied waar doelman Rondags aarzelde en toeliet om Van Den Eede raak te koppen : 1-2. Toch was de partij nog niet gedaan want luttele momenten later kopte invaller Van Loon naar de rechterbenedenhoek en terwijl zowat iedereen de bal reeds tegen de netten zag vliegen had doelman Frans een ronduit fabuleuze redding in huis, een wereldsave zeg maar. Het bleef dus 1-2 en dat zorgde voor grote vreugde natuurlijk bij Beveren dat daardoor, samen met Westerlo, naar de vijfde plaats klimt.

De ploegen :
Westerlo :

Rondags, Thijs, Wilmssen, Cox, Van Rethy (59' Van Loon), Caers, Pauwels, Herbots (61' Ferreira), Burg, Vandermeulen en Van de Weyer (76' Martens)

KSK Beveren :
Frans, Damman, Massagie, Volckerick, Cornateanu, Smid (72' Meeusen), Thoelen (67' Van Hoyweghen), Pister, Dhont, Essende en Van Den Eede.

Doelpunten :
44' Essende 0-1, 77' Wilmssen 1-1, 92' Van Den Eede 1-2

Gele kaarten :
Smid en Van de Weyer

Scheidsrechter :
Meese

Toeschouwers :
4000

BEVEREN-TRAINER PAUL THEUNIS : "BLIJVEN GAAN".
Westerlo-coach Heyligen was er het hart van in dat zijn team in blessuretijd een punt teloor zag gaan want hij vond zelfs dat zijn ploeg de zege verdiende.
Beveren-trainer Paul Theunis was echter een tevreden man. "Ik denk dat we aan de rust die voorsprong verdienden maar na de pauze stonden we inderdaad onder zware druk en was de gelijkmaker van de thuisploeg verdiend te noemen", zei de bezoekende coach. "Maar wij groeven ons echter nooit in. Ons tweede doelpunt was er nooit gekomen als wij niet tot de laatste minuut de drie punten hadden nagestreefd. Dan zou de bal ergens zonder risico in het midden blijven hangen zijn. Nu bleven we gaan, tot de laatste minuut", aldus nog de gelukkige Limburger.