wedstrijd Zondag 30 augustus 1987 om 16.00 u.

Beker van België 1/32 finales

FC LIEDEKERKE 1 - 6 KSK BEVEREN

Vierdeklasser houdt halfuur stand.

De thuisploeg begon het best aan de partij en dwong in het eerste kwartier een drietal doelkansen af. Maar zowel Hidalgo, Van Assche als Priem geraakten niet voorbij de Beverse invallersdoelman Yvan De Wilde. Beveren, dat de competitie aarzelend begon met één punt uit drie partijen, kreeg toch stilaan meer greep op de wedstrijd en werd daar net voor het halfuur reeds voor beloond. Eerst kon doelman De Broyer wel een poging van Fairclough in hoekschop verwerken maar kort daarna was hij er toch aan voor de moeite toen Lemoine een inzenden van Maes in één tijd op de slof nam : 0-1. Er was amper afgetrapt toen Kusto het leer voor de voeten van Fairclough bracht die niet aarzelde en de 0-2 op het bord trapte. Nog eens kort daarna strafte diezelfde Fairclough ongenadig een misser van Bockstal af : 0-3.
Drie treffers in nauwelijks vijf minuten waardoor de partij bij de rust gespeeld was.
Toch begon Liedekerke opnieuw moedig aan de tweede helft en deze keer werd het daarvoor wel beloond toen Van Assche een knappe aanval succesrijk kon afronden : 1-3. Er laaide weer hoop op in de harten van de plaatselijke aanhang maar die duurde slechts een tiental minuten. Net voor het uur nam Fairclough immers alle twijfels weg met zijn derde doelpunt van de namiddag : 1-4. In de slotfase werden de Brabanders zelfs nog op een afstraffing getrakteerd. Eerste pikte Stalmans nog zijn doelpuntje mee en luttele ogenblikken later zette Fairclough zijn prestatie nog eens extra in de verf door het scoren van een vierde treffer : 1-6. Cijfers die het klasseverschil tussen beide teams dus wel degelijk weergeven alhoewel de score toch wel wat overdreven was.

De ploegen :

FC Liedekerke :

De Broyer, Clement, Bockstal, Vanstappen, Schelfout, Praet, Ferrera, Hidalgo (80' Lacovic), Demeyer (64' Dewigne), Priem en Van Assche.

KSK Beveren :

Yvan De Wilde, Lodders, Danny Pfaff, Lambrichts, Maes, Stalmans, François, Lemoine (75' Van Britsom), Kusto, Schmedding en Fairclough.

Doelpunten :

29' Lemoine 0-1, 31' Fairclough 0-2, 34' Fairclough 0-3, 47' Van Assche 1-3, 60' Fairclough 1-4, 85' Stalmans 1-5 , 88' Fairclough 1-6.

Scheidsrechter :

Piraux

Toeschouwers :

1500

Robby Buyens : "Hopelijk start van sterke periode."

Beveren-trainer Novak koos ,met uitzondering van doelman Yvan De Wilde, voor dezelfde spelers die vier dagen eerder tegen Club Luik in de tweede helft een punt uit de brand konden slepen waardoor Robby Buyens op de bank belandde. Toch troffen we na afloop een tevreden Buyens aan die het volgende vertelde : "De thuisspelers wilden ons met een snelle en agressieve start verrassen maar de trainer had ons gewaarschuwd en wees op het feit wat Antwerp gisteren is overkomen. Dat heeft de spelers alleszins gemotiveerd. Hopelijk is deze overwinning de start van een sterke periode in de competitie want er moeten dringend punten gepakt worden", aldus nog Robby Buyens.