wedstrijd Woensdag 2 september 1987 om 20.00 u.

Seizoen 1987 - 1988 , 4de competitiespeeldag

RWDM 0 - 3 KSK BEVEREN

Eerste zege voor Waaslanders na sterke tweede helft.

De partij tussen het verrassend hoog gerangschikte RWDM en het Europese Beveren kwam niet onmiddellijk los. Het was wel aangenaam om volgen maar er viel amper doelgevaar te noteren.
De eerste kans was voor de thuisploeg maar Kobla kon doelman Rosez niet verontrusten. De Waaslanders reageerden met een rush van Kusto maar die werd door Edelbloedt onder de graszoden geduwd. Ook de bezoekers lieten zich echter ook niet onbetuigd wat betrof het ruwere spel waarna François prompt de gele kaart onder de neus werd geduwd door scheidsrechter Blareau. De laatste tien minuten van de eerste helft waren duidelijk Beverse getint en Maes kreeg de beste kans maar de Beverse linksachter kruiste zijn schot iets te fel waardoor de rust werd gehaald met een terechte 0-0 score.

De tweede helft was nauwelijks afgetrapt toen Fran&ccedelois alle tijd van de wereld kreeg om Fairclough aan te spelen. De Brit draaide zich knap vrij en schoot al even knap binnen : 0-1, een typische Fairclough-goal zeg maar. De thuisploeg reageerde en joeg het tempo de hoogte in maar het ging veel te overhaast te werk waardoor de Beverse defensie nauwelijks in de problemen kwam, ook al omdat het Beverse middenveld uitstekend draaide met een schitterende Stalmans in de hoofdrol. Op het uur zat Beveren zelfs op rozen toen Schmedding een hoekschop in de rebound kon binnen trappen :0-2. François bracht wel weer spanning in de partij toen hij zich kort daarna een tweede gele kaart liet aansmeren.
Beveren dus nog een halfuur met een man minder maar toch kon RWDM nauwelijks voor doelgevaar zorgen. De thuisploeg speelde dan wel nagenoeg voortdurend op de Beverse helft maar doelman Rosez bedreigen zat er niet echt in. Integendeel, tien minuten voor tijd kon Fairclough, op aangeven van de snelle Kusto, met zijn tweede doelpunt van de avond alle twijfels wegnemen.
De eerste Beverse competitiezege was meteen een feit terwijl de ploeg van Paul Van Himst tegen zijn eerste competitienederlaag aanliep.

De ploegen :

RWDM :

Taverne, Van Walleghem (58' Mergan, 84' Kiekens), Cossey, De Vriese, Gijbels, Thairet, Emmerechts, Edelbloedt, Bouwmeester, De Buyser en Kobla.

KSK Beveren :

Rosez, Lodders, Danny Pfaff, Lambrichts, Maes, Stalmans, Lemoine, Françeois , Kusto, Fairclough (84' Sinay) en Schmedding (67' Buyens).

Doelpunten :

46' Fairclough 0-1, 61' Schmedding 0-2, 80' Fairclough 0-3

MAREK KUSTO : "DOORGAAN OP ONS ELAN . "

Na de ruime bekerzege in Liedekerke en de ook al vlotte overwinning woensdag in Molenbeek is iedereen bij Beveren de mislukte start van het seizoen vergeten. Wie nooit heeft getwijfeld na die moeizame start van Beveren is Marek Kusto. "Ik begrijp ergens wel dat onze supporters begonnen te twijfelen maar in onze spelersgroep was dat alleszins niet het geval", zei de Poolse hazewind. "Na de thuismatch tegen Luik (2-2) voorspelde ik al dat we de drie volgende partijen zouden winnen en kijk, als we zaterdag winnen van Beerschot is het zover. Ik ben de eerste om Beerschot te onderschatten, het is beslist een uitstekend team maar toch denk ik dat we op ons elan zullen doorgaan en de volle buit zullen thuis houden", aldus nog Marek Kusto.