StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beerschot iets te sterk voor W-B, maar niet veel.
Woensdag verloor Waasland-Beveren met 2-0 van de Kielse Ratten. Het was een interessante oefenpot waarin onze jongens nauwelijks onder lagen, maar in het slotkwartier en na tal van wissels in beide kampen, het onderspit moesten delven. In de tweede helft was er het niet onaardige debuut van de pas gearriveerde 21-jarige Ivoriaan Adama Ardile Traoré. Ook tester Jacob Montes van Crystal Palace speelde een helft, net als de van KV Mechelen overgekomen Michael Davis. Andere testers waren Manuel Anguilli van Virton en Samuel Asoma van de beloften Club Brugge. Er waren ook 45 minuten weggelegd voor de eigen jeugdspelers Mauro Trari en Nikola Pejcic en zo zien we het graag.

Vanavond is de Franse kampioen Lille OSC de gast op de Freethiel met wie weet Jonathan David in de basis. Na de oefenwedstrijd in het Parc des Princes tegen de wereldsterren van PSG tijdens de voorbereiding vorig seizoen, is dit toch opnieuw een fantastische affiche.

* Enkele echo's na de vergadering van de Supportersfederatie.
Op woensdag 30 juni jl. was er eindelijk nog een keer een fysieke vergadering van de Supportersfederatie met als gast onze Operations Manager Bart Foubert die toelichting kwam geven bij de nieuwe interne structuren van onze club. Zelf genoot ik op dat moment van een weekje verlof aan zee, maar uit het verslag van de vergadering heb ik onthouden dat het interessante betoog van Bart draaide rond de 3 pijlers : verbinding, vernieuwing en beleving en dat zullen de supporters op korte termijn stapsgewijs in positieve zin ervaren.

- Bierpakkettten : met 210 verkochte exemplaren was deze activiteit een succes. Vooral de Beverse tripel liet zich smaken.
- Whatsapp werkgroep vrijwilligers : er wordt werk gemaakt van een whatsapp werkgroep vrijwilligers die bereid zijn op regelmatige basis in te springen zoals bv. bij het ruimen van sneeuw, mee te werken aan de Paasbrunch of fandag enz. Geïnteresseerden kunnen zich melden via onze supportersclub en worden naar de juiste personen doorverwezen.
- Vlaggen : de SF heeft nieuwe vlaggen besteld voor de supportersclubs en hoopt dat elke club iemand kan afvaardigen om bij de thuiswedstrijden met de vlag van hun supportersclub te zwaaien.
- Eerste uitwedstrijd met publiek : de SF en de supportersclubs hebben de intentie om tijdens de eerste uitwedstrijd waarop publiek is toegelaten (in principe is dat vanaf september, match tegen RWDM), voor een vol uitvak te zorgen als signaal naar de club, de sponsoren en de buitenwereld om te tonen dat de supporters voor 200 procent achter hun ploeg staan "we are beveren" ! En het hoeft uiteraard niet bij dat ene vol uitvak te blijven in de daaropvolgende wedstrijden buitenshuis.
- Busshuttle : omdat er vraag naar is, zijn er concrete plannen om bij de thuiswedstrijden van Waasland-Beveren een busshuttle te organiseren vanuit Sint-Niklaas en de Noorderkempen. We houden jullie op de hoogte.
- Fandag : op zondag 1 augustus gaat de fandag door, maar deze is niet gelinkt aan een thuiswedstrijd. Meer nieuws volgt !
- Galamatch : op 8 augustus, een week voor de competitiestart, staat er nog een galawedstrijd op het programma, maar de tegenstander is nog niet bekend.
- Abonnementenverkoop : een tweetal weken geleden stond te teller op 1400 en dat is nu reeds 20 procent meer dan vorig seizoen. Goe bezig noemen ze dat !

PVW.