StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Hoe een aftermovie je enthousiast kan maken

Ligt het aan het feit dat sociale media enkel het mooiste toont? Of is het toch dat aangeboren positivisme? Geen idee, maar op basis van een nog geen twee minuten durende aftermovie kijk ik ontzettend hard uit naar de eerste officiële wedstrijd van Waasland-Beveren in 1B. Neen, ik had niet verwacht dit ooit te stellen.


Binnen iets minder dan een maand beginnen we eraan. Dan trapt Waasland-Beveren de competitie op gang op het veld van Lommel. Sinds het laatste verblijf van W-B in tweede klasse is er heel wat veranderd. Beginnend bij de naam uiteraard, die is nu 1B. Daarnaast is Lommel van een sympathieke Limburgse club vol ervaren Belgen naar een satellietclub van Manchester City getransformeerd, telt de competitie slechts 8 teams meer, en wordt het gezien als het kerkhof van het Belgisch profvoetbal.

En toch kan ik niet wachten tot de bal weer rolt op de Freethiel. Na het zien van de aftermovie over de galawedstrijd in eigen huis tegen LOSC Lille slaat mijn hart af en toe een slag over. Opnieuw een gevulde tribune zien, deed mij dromen. Maar niet alleen dat, het maakte mij triest dat ik er zelf niet bij kon zijn. Daarnaast was ook het publiek absoluut te spreken over de manier waarop de club deze galamatch op poten had gezet.

Toegegeven, ik heb me sinds een aantal weken ook reeds meermaals laten meeslepen in de lovende woorden over onze nieuwe coach Marc Schneider. Want zo is het, als er over onze coach wordt gesproken, is dat enkel in positieve zin. En waarop baseren de mensen die deze mening verkondigen dan? Op het zien van trainingen, de manier waarop hij de spelers benaderd, hoe hij naar het spelletje kijkt, en de filosofie die hij narstreeft en probeert over te brengen op de groep. En dat was ook te zien tijdens de wedstrijd tegen Lille, zo blijkt. Akkoord oefenwedstrijden dienen altijd met een korrel zout genomen te worden. Toch kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat de honger groot is. Zowel bij spelers als bij trainers.

Nog een belangrijk element is de abonementenverkoop die op volle toeren draait. Misschien is op volle toeren eufemistisch verwoord, maar gezien de verkoop vorig seizoen (in volle Coronapandemie) loopt het dit jaar opnieuw beter. En dat is een verademing, ongetwijfeld ook voor het clubbestuur. Niet vergeten dat een club die nog maar net degradeerde uit de hoogste klasse meestal niet kan rekenen op een aanhang die vertrouwen heeft in het komende seizoen. Ook dat lijkt in mijn ogen niet het geval.

En zo ben ik op enkele weken van de start van de competitie vol lof voor het tot nu toe geleverde werk. Of dat naïef is, zal nog moeten blijken. En dan zal ik ook de eerste zijn om mijn ongelijk toe te geven. Maar tot dat moment sta ik graag aan de andere kant. Een kant die gelooft in een mooi seizoen, die gelooft in beter voetbal, in een visie en vooral in een club die zijn supporters enthousiast wil maken en houden met het oog op de hopelijk mooie toekomst.

Seppe Meul.