StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ook SK Beveren heeft er 2 in de prijzenkast staan.
Vanavond betwisten landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar Genk de Super Cup en weten we wie de opvolger van Antwerp wordt. Het lijkt ver weg en het is ook lang geleden, maar SK Beveren mocht in het verleden tweemaal pronken met de Super Cup. Toen SKB in 1978 voor het eerst de Beker van België mocht meenemen naar het Waasland, bestond de Super Cup nog niet. Pas een jaar later werd die in het leven geroepen door de toenmalige sponsor van Beerschot (Buchmann) en kreeg die uiteraard ook de naam Buchmann Cup. Van die naam trokken ze zich in Beveren weinig aan, want de eerste editie (1979) die doorging op het Kil tussen thuisploeg Beerschot en SK Beveren eindigde op 1-1 waarna Beveren beter deed met de strafschoppen. Een jaar later (1980) mocht SK Beveren deelnemen als verliezend finalist in de plaats van Waterschei dat op dat moment geen deel uitmaakte van de voorloper van de huidige profliga. De tegenstander in de finale die op de Heizel werd gespeeld was Club Brugge en opnieuw eindigde de wedstrijd op een 1-1 gelijkspel, maar ditmaal was Blauw-Zwart de betere bij het nemen van de elfmetertrappen.

In 1983 was opnieuw het Heizelstadion het décor voor de Super Cup met nu Standard als opponent. Het werd wederom 1-1 en de Rouches waren beter vanop de elfmeterstip dan de Beverse Leeuwen.

De vierde en laatste Super Cup die SK Beveren speelde vond plaats in het Constant Vandenstockstadion met ditmaal Gent als tegenstander. Na een heel open en spektakelrijke partij liet het scorebord bij affluiten van de match een ruime 5-1 overwinning zien in het voordeel van de Freethielboys. Al bij al geen slecht rapport dus voor SK Beveren met vooral een fantastisch slotakkoord tegen de Buffalo's. Geen wonder dat Louwagie altijd zo moeilijk doet als er zaken gedaan moeten worden tussen beide clubs ! Hoeft het nog onderstreept dat de Freethiel een begrip zal blijven in voetballand ? Met dank aan vriend Geert De Vreese die mij keurig doorheen dit overzichtje loodste.

PVW.