StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Gefeliciteerd Tadej !
Wat heeft tourwinnaar Tadej Pogacar in godsnaam te zoeken in de Freethielsprokkels hoor ik jullie zich luidop afvragen en het is nog waar ook.
Wel, bij het horen van de namen Pogacar en Roglic komen we uiteraard in Slovenië terecht en dat is naar verluidt niet alleen een prachtig land met Ljubljana als hoofdstad, maar tevens de herkomst van een voetballer die ik om meerdere redenen zal blijven herinneren als een geweldige gast. Geboren op 12 december 1968 en in 3 seizoenen SK Beveren goed voor 29 goals en dan ben je voorzichtig uitgedrukt geen slechte. De iets oudere fans van SKB weten ondertussen dat ik het heb over Sasö Udovic die in het seizoen 1993-1994 debuteerde voor SK Beveren en hoe ? Met 19 doelpunten eindigde hij dat seizoen op een knappe vierde plaats in de topschutterslijst van de Belgische competitie. Bijzonder vreemd was dat Sasö het seizoen daarna geen enkele keer de weg naar de netten vond en dat is op zijn zachtst uitgedrukt bijzonder merkwaardig voor iemand die het jaar daarvoor scoorde met 2 vingers in de neus. In zijn derde seizoen op de Freethiel vond Udovic zijn neus voor goals weer helemaal terug (hij maakte er 10), maar dat kon de degradatie van SK Beveren naar tweede klasse niet verhinderen. Het bleef bij 3 seizoenen in Beveren, want daarna vertrok Udovic naar het Zwitserse Lausanne.
Sasö Udovic was naast een technisch vaardige voetballer ook een bijzonder fijn mens. Ik herinner mij toen ik samen met Rudy Beck een bezoekje bracht aan het oefenkamp van SKB en een interviewtje maakte voor het clubblad, dat het onmiddellijk klikte met de landmeter van opleiding. Toen hij na zijn actieve carrière een PR functie bekleedde bij de Sloveens voetbalbond, belde hij mij een keer op toen hij met de Sloveense beloften net op de spelersbus was gestapt in Zaventem voor een wedstrijd in het Westelse Kuipke tegen hun leeftijdsgenoten van België. Sasö vroeg meteen of ik zin had om eens af te komen die avond en zulke zaken blijven toch bij en lijken mij in het huidige voetbalwereldje bijna ondenkbaar. Toen Udovic voor de Sloveense televisie werkte belde hij mij nog een keer met de vraag of ik hem kon helpen aan de goals die hij voor SK Beveren had gescoord en wie anders dan onze gewaardeerde Geert De Vreese ging aan de slag om hem die compilatie op video te bezorgen en hoeft het gezegd tot de grote voldoening van Sasö. In afwachting van de competitiestart in tweede klasse over minder dan een maand, is het prettig om in deze nog wat nieuwsarme tijden (ik denk dat onze spelers vandaag voor een weekje op oefenkamp vertrekken naar Nederland), is het plezant zulke weetjes uit de oude doos te kunnen opdissen. Van Pogacar tot Udovic, voor de Freethielvrienden Bornem is dit maar een kwestie van even schakelen.

PVW.