StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Twee jonge gasten komen wellicht kern W-B versterken.
Op de clubwebsite van Waasland-Beveren worden ze aangekondigd als 2 testspelers, maar wanneer ze tevens behoorlijk uitgebreid worden voorgesteld, lijkt er meer aan de hand. We gaan er dus van uit dat de 17-jarige Anicet Kipre Yao en de 19-jarige Xander Blomme binnekort definitief worden toegevoegd aan de troepen van coach Marc Schneider. Alhoewel beide jongens dus niet zijn opgeleid door Waasland-Beveren zelf en supporters gezien de jeugdige leeftijd van deze gasten nog niet meteen verwachtingen koppelen aan deze transfers, heeft vrij recent Daam Fouon nog bewezen dat het snel kan gaan. In het geval van Daam zelfs iets te snel is mijn persoonlijke mening, want ik had hem graag nog een jaartje langer op de Freethiel gezien, maar de club heeft er uiteraard een mooie cent aan gewonnen.
Anicet Kipre Yao is een aanvallende speler die zijn opleiding genoot in de academie van Marco N&eacte en het is zowel voor hem als voor zijn landgenoot Traoré die een week of 2 geleden reeds arriveerde, een interessant gegeven dat zij steun aan mekaar hebben, ook naast het voetbal, want als zeventienjarige in een totaal onbekend land toekomen moet geen pretje zijn.
Van dat soort aanpassing heeft Xander Blomme (19) ongetwijfeld minder last. Hij komt over van de beloften van Club Brugge (Club Nxt) voor wie hij afgelopen seizoen in 1B 21 keer in actie kwam. Xander speelde ook 8 matchen met Club Nxt in de Uefa Youth League en dat is best een referentie. Xander is een defensieve middenvelder en treft met Brendan Schoonbaert ene oude bekende op de Freethiel. Jonge spelers met potentie progressie zien maken, dat moet het opzet zijn en toegegeven, het is een leuke uitdaging.

PVW.