StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Voor wiens vertrek moeten we nog vrezen

De transfermolen draait nog steeds op volle toeren. We naderen het einde van juli en zo ook de start van de competitie. In deze transferperiode namen we al afscheid van sterkhouders Aboubakary Koita, Michael Frey, Daan Heymans, Georges Mandjeck en Danel Sinani. Wordt dat lijstje nog aangedikt? Voorlopig ziet het er niet zo naar uit, maar in een transferperiode weet je maar nooit.

Nordin Jackers


Vertrekt hij nog deze zomer? Voorlopig is er geen enkele reden om daarvan uit te gaan, en toch zou het zomaar kunnen. De Limburgse goalie stond vaak in een schietkraam en wist ons vaak te behoeden van een blamage dankzij heel wat knappe reddingen. Hij was één van de lichtpunten van onze kern afgelopen seizoen en verdient zeker zijn plek op het hoogste niveau. Het is nog maar de vraag of er al gesprekken zijn geweest met ploegen uit 1A én of het clubbestuur van Waasland-Beveren openstaat voor onderhandelingen. Om natuurlijk nog maar te zwijgen over wat Jackers zelf wil. Mij lijkt hij niet aan te geven te willen vertrekken in Beveren. Dat zit dus al goed, maar het wordt voor mij toch met een bang hartje wachten tot het einde van de transferperiode.

Aleksandar Vukotic

Geliefd en gehaat onder de supporters. Vukotic streek drie jaar geleden neer op de Freethiel als op dat moment duurste transfer ooit in onze clubgeschiedenis. Doorheen de afgelopen jaren heeft hij al meermaals geflirt met een transfer. Vorig jaar werd dat we heel concreet toen hij zijn medische testen reeds ging afleggen bij Royal Club Antwerp FC. Op het allerlaatste moment sprong die transfer af en moest 'Vuko' alsnog in het Waasland blijven. Ziet hij dat ook dit seizoen nog zitten? Is hij klaar om te strijden in 1B, en om de club terug naar het hoogste niveau te brengen dankzij solide defensief werk? Hij heeft met zijn wispelturig karakter zeker zijn gebreken, maar is ook nog altijd een zekerheid achterin. Daarom zou zijn vertrek toch nog altijd opgevangen moeten worden, moest dat eraan zitten te komen.

Leandro Bertone

Zijn vertrek lijkt mij eerder onbestaande aangezien hij nog maar pas zijn contract verlengde bij Waasland-Beveren. En toch ben ik er niet volledig gerust in. De Zwitserse middenvelder bewees en bewijst vaak dat je aan hem wel een balletje kwijt kan, dat hij een pass-en passeerbeweging in zich heeft, en dat hij ook nog eens een goed schot in huis heeft. Kwaliteiten die zeker ook een plaatsje hebben in eerste klasse. Niet tegenstaande bewees hij met zijn contractverlenging toch geloof te uiten in de visie van de club en het plan dat voor hem en het team klaarligt. Ook Bertone zal allicht zo snel mogelijk willen terugkeren naar 1A. Nu vertrekken als één van de vedetten van het elftal zou dus uiterst onverwacht zijn voor zowel het clubbestuur als voor de supporters. Maar ook in dit geval geldt het -niet te voorspellen-karakter van een transferperiode.

Wat met de youngsters?

Verder moet er allicht ook nog een oplossing gezocht worden voor enkele youngsters zoals nieuwkomer Adama Adile Traoré, maar ook Milan De Mey Nikola Pejcic, en Tom Reyners. Zij zullen naar mijn verwachting niet meteen op veel invalbeurten, laat staan basisplaatsen moeten rekenen. Al geloof ik wel in ieders talent omdat in de toekomst wel klaar te spelen. Daarom kan een uitleenbeurt zeker een bepaald groeiproces in gang steken. Afwachten wat het bestuur met hen van plan is.

Komt er nog iets bij?

Met Anicet Kipre Yao, een 17-jarige offensief ingestelde Ivoriaan uit de academie van Abidjan City, en Xander Blomme, een middenvelder en ex-speler van Club NXT, zijn er twee testers mee vertrokken op stage met de club.

Voorlopig hebben wij als supporters enkel zicht op deze twee nieuwkomers. Het is nog maar de vraag of zij er ook effectief in slagen een contract af te dwingen bij Waasland-Beveren. Al lijkt de tendens bij de fans dat de ploeg zo goed als compleet is. Na een goede voorbereiding en een sterke afsluiter tegen de Franse landskampioen LOSC Lille lijken we klaar voor de aankomende competitiestart.

Seppe Meul.