StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dikke pluim voor onze CEO.
We hadden wel eens opgevangen dat onze CEO Antoine Gobin Nederlands aan het leren was, maar in eerste instantie had ik dit geïnterpreteerd als, goed proberen te scoren bij de supporters door een paar woordjes Nederlands te gebruiken, maar dat was blijkbaar een onderschatting van de ambitie van onze CEO. In een dubbelinterview op Youtube samen met sportief directeur Roger Stilz, doet Gobin een meer dan lovenswaardige poging om zich uit te drukken in het Nederlands. Er zijn er die hier veel langer vertoeven en een puntje mogen zuigen aan het niveau dat Antoine nu reeds haalt. Hier past maar een woord voor, respect ! Zullen we het tevens interpreteren als bewijs van de ernst en de duur van het project waar hij voor staat in naam van de Bolt Football Holdings ?

* Het knagend gevoel is nog niet helemaal weg.
Ik ga "hopelijk" nog een laatste keer terugkomen op de degradatie van afgelopen seizoen. Terugblikken is ter plaatse blijven trappelen en dat is allerminst de bedoeling, maar de start van de Jupiler pro League het voorbije weekend en het zien passeren van de namen van jongens die onze club in het tussenseizoen hebben verlaten, blijft een weliswaar afnemende wrange nasmaak hebben. Gisteren noemde ik al de namen van Frey en Louis Verstraete, maar ook Aboubakary Koita was basisspeler bij STVV. Voeg daarbij de namen van Daan Heymans die toch naar een mooie club in Italië op het hoogste niveau is vertrokken, zekerheden als Jackers en waarom niet Vukotic, de ervaring van Bertone en Mandjeck, het technisch vernuft van Albanese, de snelheid van Efford en dan heb ik het niet eens over een aantal jonge gasten die het moeilijk hadden hadden in een ploeg die er eigenlijk zelden of nooit stond. Ik denk hierbij aan Schoonbaert, Mertens, en Khammas voor wie het lastig moet geweest zijn in een steeds wisselend elftal voor stabiliteit te zorgen. Dan rest er mij maar één conclusie en die luidt : met dat potentieel was absoluut beter te doen, maar Nicky Hayen is te vaak in de rol van angsthaas gekropen en dat was niet de juiste aanpak voor het vertrouwen van een groep die zoekende was naar een identiteit. We hebben jaren op het randje van de afgrond naar 1B gebalanceerd omdat inderdaad het vet van de soep was, maar volgens mijn bescheiden mening geldt een andere analyse voor de degradatie van het afgelopen seizoen.

* Fandag wordt een kleine week verplaatst.
De fandag van Waasland-Beveren die was gepland op zondag 1 augustus, werd door omstandigheden verschoven naar zaterdag 7 augustus. Welke precies die omstandigheden zijn is niet helemaal duidelijk, evenals waarom in eerste instantie de fandag en een galawedstrijd niet samen konden doorgaan, terwijl dat in de nieuwe planning wel de bedoeling lijkt. Wellicht speelt corona nog altijd een rol bij het plannen van activiteiten waarop heel wat volk wordt verwacht. Lees hierna de tekst die we hierover op de website van Waasland-Beveren vonden.

PVW.

Door omstandigheden zijn we helaas genoodzaakt om onze fandag een weekend te verplaatsen. Hij wordt verschoven naar zaterdag 7 augustus en zal plaatsvinden in en rond onze vertrouwde Freethiel.
Vanaf 11.00 uur openen we de deuren en kan u de Freethiel achter de schermen bezichtigen. Kinderen kunnen zich voor en na deze rondleiding op de hoofdparking uitleven in het kinderdorp waar talrijke springkastelen en strandspelen zullen opgesteld staan. Uiteraard kan een spelersvoorstelling en wedstrijd op een fandag niet ontbreken! Verder staat er ook nog een dubbelinterview met de coach en sportief directeur op het programma en na de wedstrijd volgt nog een handtekensessie. Met een streepje muziek sluiten we tenslotte deze gezellige dag af. De concrete planning wordt later deze week gecommuniceerd. We doen er alles aan om zoveel mogelijk fans op een veilige manier van onze fandag te laten genieten!
Onze hoofdparking (Stadionplein) wordt op deze dag afgesloten. Bezoekers van Action en Unique performance kunnen terecht op parking 2 en 3 (achter de bezoekers- en staantrib